Sushi omelette met spinazie, champignons en avocado

Sushi omelette met avocado champignons spinazieTja, een sushi omelette lijkt best creatief zo he? Het is dan ook niet mijn eigen idee dit, maar eentje van The Green Kitchen Stories. Een geweldige site met heerlijke gerechten, maar vooral ontzettend mooie foto’s. Neem maar even een kijkje dus. Maar goed, zij gaven niet het volledige recept, dus heb ik mijn eigen variatie gemaakt. Dit is echt een toppertje als je een snelle lunch wilt maken, maar toch indruk wilt maken. Ik heb deze lekker zelf opgegeten, maar goed onthoud liefde gaat door de maag ;) Dit is voor 1 sushi omelette.

what you need:

  • Norivel
  • Scheutje melk
  • Handjevol spinazie
  • 2 eieren
  • 5 champignons
  • Theelepel groene pesto
  • Halve avocado
  • Olijfolie om te bakken

What you do:

Kluts de twee eitjes met een scheutje melk tot het een egaal gele kleur heeft. Bak het eitje in de ene helft van de koekenpan en de champignons in de andere helft. Champignons kun je het beste scheuren in plaats van snijden in verband met de opname van smaken, aldus mijn “amateur chefkok” oom. Als het eitje klaar is, leg deze dan op het norivel. Ik ben een idioot die hem dan op maat gaat snijden, maar dat hoeft niet. Smeer dan de pesto en de geprakte avocado op het eitje of naast het eitje, zolang het maar over de hele lengte is. Laat wel aan het eind een paar centimeter vrij, zodat je het de rol dicht kunt plakken. Verdeel de spinazie en champignons over het vel en rol hem dan voorzichtig op. Rol hem het liefst zo strak mogelijk dicht, zodat niet alles bij een hap eruit valt en het snijd makkelijker. Plak hem dan vast met een beetje water en druk goed aan.

Klaar! Je kunt de sushi omelette nog door midden snijden om te delen of gewoon lekker zelf opeten. Ik zou hem niet in dunne plakjes snijden, want dan valt alles eruit. Dit is uiteraard maar een suggestie voor de vulling, je kunt dit vullen met alles wat je lekker bij elkaar vindt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.