Skyr, slagroomtoetje met fruit

Mijn favoriete toetje als ik bij Han en Marion eet, is hangop met slagroom, vanillesuiker en aardbeien. Als mijn eigen bakje leeg is, krijg ik dan altijd de grote bak met de opmerking “Lepel maar leeg”. Wat een feestje is dat! Ik wilde dit toetje dan ook heel graag toevoegen op mijn site, dus ik naar de supermarkt voor alle ingrediënten. Maar… geen hangop te krijgen dus en ik merkte dat die sowieso al slechter te verkrijgen was. Goed, ik wilde dit wel echt maken, maar hoe dan? Hangop is redelijk zuur, dus leek skyr mij een goede vervanger, want ook redelijk zuur. Het werd dus skyr, slagroom met fruit in plaats van hangop met slagroom. Gelukkig is skyr dus ook prima te gebruiken, want dat is een stuk makkelijker te krijgen! Ik eet onderstaande hoeveelheden dus gewoon ongeveer in mijn eentje op, maar je kunt er prima 2 of 3 toetjes van maken.

What you need:

  • 250 milliliter ongeklopte slagroom
  • 250 milliliter skyr
  • Zakje vanillesuiker
  • 10 aarbeien
  • Eventueel: blauwe bessen
  • Extra: Mixer

What you do:

Klop de slagroom met de vanillesuiker met de mixer totdat deze redelijk stijf is. Meng voorzichtig de skyr er doorheen. Dit kun je het beste doen door eerst even de skyr wat losser te maken en deze dan met een spatel voorzichtig door de slagroom te spatelen. Was de aardbeien en halveer deze. Verdeel het skyr met slagroom mengsel over bakjes en versier met wat fruit. Easy peasy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.