Broccoli-courgettesoep met kokosmelk

broccoli courgette

Soep is natuurlijk comfortfood ten top, maar naast comfort, ook heel gemakkelijk. Doordeweeks heb ik vaak weinig tijd om te koken, omdat ik veel moet hockeyen en dan wil ik voorkomen dat ik iedere dag bij de Salsashop eet. Ik kan daar sowieso slecht weerstand aan bieden, dus als er na werk alvast wat staat, dan sla ik makkelijker over. Ook beter voor mijn bankrekening overigens. Het enige is dat de hoeveelheid zoveel is, dat je ook meteen 3 dagen soep eet (geen idee of je deze kunt invriezen, vast wel). Ik zet dit gewoon in de koelkast, zodat ik alleen nog maar dit hoef op te warmen en een broodje erbij hoef te pakken.

What you need:

  • Stronk broccoli
  • Halve courgette
  • Rode ui
  • Bouillonblokje
  • Theelepel mosterd
  • Half blikje kokosmelk
  • Extra: stoommandje, staafmixer

What you do:

Snijd alle groente in gelijke blokjes en doe dit in een stoommandje. Normaliter haal ik de steeltjes van de broccoli eraf, maar deze kunnen er prima bij. Doe een klein laagjes water in een pan, net genoeg, zodat de inhoud van het stoommandje niet in het water staat. Zet het stoommandje met groente in de pan, breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Ik moet bekenen dat ik niet weet hoe lang het duurt voordat de groente gaar is, ik gok rond de 10 minuten. De groente zijn klaar als je gemakkelijk een vork erin kunt prikken. Doe dan de groente zonder water in een pan, maar bewaar het water wel. Giet de kokosmelk en een klein scheutje van het water bij de groente. Maak er met de staafmixer een soep van. Het kan even duren voordat je echt alles fijn hebt gemalen. Mocht je echt geen geduld hebben, dan kun je het eventueel ook in de blender fijnmalen. Als de soep te dik is, voeg dan nog wat van het water toe.

Voeg het bouillonblokje en mosterd toe en breng dit vervolgens aan de kook. Meestal komt er een soort van wit schuim bovenop en als je het even doorkookt, verdwijnt dat. Je kunt het dan nog versieren met croutons of wat kruiden, maar

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.