Zoete aardappelfriet met peterselie, zeezout en parmezaanse kaas

Zoete aardappelfrietZoete aardappelfriet is zo’n hip ding. Nou probeer maar eens bij een man aan te komen met ‘hippe’ zoete aardappelfriet, meer geitenwollen sok gaat hij je niet vinden hoor. Goed, ik vind zoete aardappel best lekker, althans lekkerder dan een normale aardappel in ieder geval. Al geldt voor zoete aardappel hetzelfde als voor een normale aardappel, namelijk als je er niet mee doet, dan wordt het niks. De friet is prima, maar vooral de topping en het eventuele sausje maken de man, uh friet! Ik vind het lekker om de zoete aardappelfriet met peterselie, zeezout en parmezaanse kaas te eten. Echter, je kunt ook de parmezaanse kaas weglaten en een sausje toevoegen. Ik wil hem ook een keer met truffel proberen, dus wie gaat dat voor mij proberen?

De friet wordt niet megaknapperig, zoals je van ‘normale’ friet gewend bent. Als je dat wilt, dan raad ik je aan een frituurpan aan te schaffen of even langs de snackbar te gaan.

What you need:

  • 3 langwerpige zoete aardappels
  • Olijfolie
  • Peterselie
  • Stukje parmezaanse kaas
  • Grof zeezout
  • Peper
  • Eventueel: aïoli, fritessaus, ketchup of whatever you like
  • Extra: Bakplaat, bakpapier

What you do:

Was de zoete aardappel en haal eventueel lelijke stukjes eraf. Snijd de aardappels in dunne reepjes (het mag best dun, want formaat Franse frietjes zijn natuurlijk de beste). Zorg dat de frietjes ongeveer even groot zijn. Doe de friet in een kom en voeg flink wat olijfolie toe. Meng even met je handen, zodat alle frietjes bedekt zijn met een laagje olijfolie. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Leg de frietjes netjes op een bakplaat met bakpapier, zodat ze elkaar niet raken. Doe 15 minuten in de oven, draai dan even de frietjes en bak dan nog 10 minuten. Let wel even op of ze niet te hard gaan, ik had ze namelijk boven in de oven gelegd en toen ging het te snel. Maak af met gehakte peterselie, peper, parmezaanse kaas en zeezout. Serveer er eventueel nog een sausje bij, zoals aïoli (mijn favoriet) of een ander sausje. Pas alleen op dat het sausje niet gaat overheersen en je niks meer proeft van de andere smaakmakers.Zoete aardappelfriet oven

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.