Zoete aardappel met tonijn en hüttenkäse

zoete aardappel met tonijn en huttenkase

 

Zoals wel blijkt, ben ik gek op tonijn, zo makkelijk en lekker. Wel de meest duurzame tonijn die je kunt vinden, ik neem die van Fish Tales. Er staan bij mij altijd wel een paar blikjes in de kast, waar verrassende recepten mee ontstaan. Op de foto staan 5 aardappels, maar ik vond dat je dan toch wat weinig vulling per aardappel hebt. Onderstaande is dus voor 4 aardappels. Serveer met een simpele salade als hoofdgerecht of als hapje bij de bbq.

What you need:

  • Blikje tonijn
  • 200 gram hüttenkäse
  • 4 zoete aardappels
  • Peper

What you do:

Was de zoete aardappel goed schoon, schil deze niet, want de schil is erg lekker en zorgt dat de aardappel goed bij elkaar blijft. In ongeveer 10 minuten zijn de zoete aardappels gaar. Check dit door er even met een vork in te prikken. Ik denk dat het nog lekkerder is om ze op de bbq te poffen, maar helaas was het bij mij geen bbq weer. Hussel ondertussen de tonijn, hüttenkäse en peper door elkaar. Snijd de aardappels voorzichtig over de lengte in en vouw ze wat open. Vul de aardappel met de vulling, easy as is!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply