Zalmsalade met hummus

zalmsalade met hummusZalmsalade met hummus, aubergine en courgette is ideaal voor als je snel wat gezonds wilt eten of als je een avondje wat minder wilt eten. Ik maak regelmatig een soepje met brood of een salade als ik de dagen ervoor veel uiteten ben geweest. Het Voedingscentrum noemt het een balansdag en zo zie ik het ook. Ik kan best een paar dagen veel eten, maar dan wil ik graag even een dag tussendoor met veel salade, fruit en groente. Dus bij deze een hele makkelijke zalmsalade met hummus. Ik vind zalm met hummus een goede combi, maar houd je meer van pesto? Maak dan vooral dit gerecht met pesto. Als je geen zin hebt om zelf hummus te maken, kun je natuurlijk ook gewoon een kant-en-klare kopen. Een van de beste ingrediënten in dit gerecht vind ik de zeekraal, die ziltige smaak is echt top. De hoeveelheden zijn voor een gerecht voor twee personen.

What you need:

  • 100 gram veldsla
  • 20 plakken courgette
  • 20 plakken aubergine
  • 50 gram zeekraal
  • Twee grote scheppen hummus
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 stengels bosui

What you do:

Maak de hummus met paprikapoeder volgens dit recept. Tenzij je geen zin hebt om het zelf te maken, koop het dan gewoon kant-en-klaar. Doe de zalm met de veldsla in een kom of maak een bord mooi op. Maak dunne plakken aubergine en courgette, zodat je deze niet te lang hoeft te bakken. Bak of gril deze samen met de kleingesneden bosui totdat ze bruin zijn. Bak vervolgens de zeekraal 2 minuutjes. Voeg de gebakken of gegrilde groente, bosui en zeekraal toe aan de zalmsalade en maak af met een flinke schep hummus. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hummus met paprikapoeder - Sophie'sFoodChoice 30 december 2015 at 19:46

    […] dan met een staafmixer. Je kunt de hummus met paprikapoeder overal voor gebruiken, zoals in deze salade zalm. Ik maak het ook wel eens als spread bij broodjes met soep, bijvoorbeeld bij pompoensoep. […]

  • Leave a Reply