Yorkshire puddings

Oke, fair enough, een recept pikken is niet netjes, maar deze moet ik gewoon delen. Daarnaast is dit zo ongeveer onderdeel van het Engelse culinaire erfgoed, dus genoeg recepten voor te vinden. Deze yorkshire puddings heb ik gemaakt met kerst en ik moet zeggen, ik ben nog nooit zo snel klaar geweest met koken voor kerst. Je zou denken dat ik het fijn vind om juist met kerst lang in de keuken te staan, maar niks is minder waar. Ik houd van eten dat snel te maken is en maak liever 6 kleine gerechten, dan eentje waar je 4 uur voor in de keuken moet staan.

What you need:

  • Zonnebloemolie
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 milliliter melk
  • Crème fraîche
  • Gerookte zalmfilet
  • Snufje zout
  • Citroen
  • Eventueel: andere vlees- of visvulling als je daar niet van houdt
  • Extra: muffinvorm voor 12 muffins, mixer en zeef

What you do:

Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Zorg dat er in ieder vakje van de muffinvorm een klein laagje olie ligt. Zet de vormen op een bakplaat of rooster, zodat je deze makkelijk uit de oven kunt halen. Zet de vorm 10 minuten in de oven om de olie op te laten warmen. Maak ondertussen het beslag door de eieren, melk en een snufje zout in een bak te doen. Meng dit even snel door elkaar en zeef dan de bloem erboven. Mix dit allemaal door elkaar, totdat je een mooie, gladde substantie hebt (belletjes zijn toegestaan). Zorg dat je ook goed langs de randen van de bak gaat, want daar blijft nog wel eens wat meel hangen. Als het beslag klaar is, is de olie ook ongeveer wel heet genoeg. Haal de muffinvorm uit de oven, maar let echt goed op, want de olie is heel heet. Doe het beslag in een kan, zodat je makkelijk kunt schenken. Vul de muffinbakjes voor de helft met het beslag en als het goed is, bakt het vanzelf al een beetje door de olie. Door een lepel te gebruiken bij het switchen tussen de bakjes, voorkom je dat er beslag op de randen van de vorm komt. Bak de Yorkshire puddings 15 minuten in de oven, maar let wel even op of ze niet te hard gaan en aanbranden. Het is overigens sowieso leuk om te blijven kijken, want ze groeien heel mooi uit de vorm. Serveer op een mooie plan met wat crème fraîche, zalm en citroen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply