Vlugge quinoa met zalm en avocado

Een nieuwe fast food is quinoa met zalm en avocado en dan wel echt een heel snelle. Het recept stond al langer op de site, maar ik had er nooit een foto van gemaakt. Terwijl dit een van mijn favoriete gerechten is als ik snel moet eten voor een training. Ik maakte dit meestal voor mijzelf, maar al gauw was de man in huis ook om. Die is zelfs zo’n fan dat hij dit zelf voorstelt op de vraag: ‘Wat zullen we eten vandaag?” Voor het sporten is het een topmaaltijd, want de quinoa met zalm en avocado bevat veel eiwitten en gezonde vetten. Persoonlijk vind ik zalm en avocado sowieso al een topcombi en tja als echte quinoakut voeg ik dat er dan graag aan toe.

What you need:

  • Minimaal 150 gram quinoa (check voor jezelf even of je misschien meer nodig hebt)
  • 200 gram zalmfilet
  • Half bouillonblokje (eventueel)
  • Avocado
  • Peper
  • Extra: zeef

What you do:

Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat. Dat zal ongeveer zo zijn: spoel de quinoa in een zeef even goed af met water. Zet de quinoa met ruim genoeg water op en breng het aan de kook. Ik gebruik geen extra bouillonblokje, omdat ik de zalm al zout genoeg vind. Als je van zout houdt, dan kun je de quinoa koken met een half bouillonblokje. Na ongeveer 10 minuten krijgen de zaadjes een soort extra randje, alsof ze gepoft zijn, dan zijn ze klaar. Giet het resterende water uit de pan en laat even staan.

Snijd de zalmfilet klein en prak of snijd de avocado. Meng alles door elkaar met een beetje peper erop. Sneller kan echt niet hoor!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.