Vis met linzen uit de oven

vispakketjes met linzenDit was weer een gerecht waarbij ik van alles uit de kast heb gepakt en bij elkaar heb gedaan. Simpel, snel en gezond meer kan ik niet over het gerecht zeggen. Mocht je niet van koolvis houden, dan kun je het prima met pangafilet, kabeljauw of een andere soort witvis maken. Ik heb twee pakketjes per persoon gemaakt, daar zijn ook onderstaande hoeveelheden op gericht, maar je kunt dit ook prima met wat rijst eten.

What you need:

  • 4 koolvisfilets uit de diepvries (eventueel pangafilet kan ook)
  • Blik linzen
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 16 zwarte olijven
  • 4 eetlepels oregano
  • 4 theelepels cayennepeper
  • Peper
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Extra: aluminiumfolie

What you do:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur stukken aluminiumfolie af, je hebt twee vierkante stukken nodig per filet. Leg twee vellen folie op elkaar en smeer de bovenste in met olijfolie. Leg een stuk bevroren koolvisfilet op de olie. Verdeel de linzen, zongedroogde tomaatjes en fijngehakte olijven over de vier pakketjes. Bestrooi de vis daarna met de cayennepeper en oregano en vouw de pakketjes voorzichtig dicht. Bak de pakketjes 30 minuten in de oven. Controleer dan of de vis ook daadwerkelijk gaar is, want het kan per oven verschillen. Dien de vis in de aluminiumfolie op met wat peper en grof zeezout. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.