Venusschelpen met witte bonen en tomatensaus

Venusschelpen met witte bonenWat een ontzettend zomers gerecht is dit: venusschelpen met witte bonen en tomatensaus. Misschien klinkt het in eerste instantie wat raar om venusschelpen met witte bonen te combineren, maar het is echt een goede combi. De combinatie an sich wordt trouwens beschreven in het boek van Claudia Roden. Je kunt dit met z’n allen uit de pan eten of er een romantisch diner voor 2 van maken. Het gerecht leent zich voor beiden. Dit is voor 2 personen.

What you need:

  • 500 gram venusschelpen
  • 100 milliliter witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Rood uitje
  • Olijfolie
  • 250 gram witte bonen uit blik of pot
  • 500 gram passata di pomodoro
  • Snufje gerookt paprikapoeder
  • Peterselie, het liefst verse
  • Zout
  • Eventueel: Wit brood om te dopen en peper

What you do:

Was de venusschelpen en leg ze een uur voordat je ze gaat gebruiken in water met zout. De schelpjes gaan hierdoor open, waardoor het zand eruit gaat. Neem een pan met een deksel en verhit hierin de olijfolie. Fruit het versnipperde uitje en de uitgeperste knoflook. Voeg dan de wijn, tomatenblokjes en witte bonen toe. Ik neem altijd gewoon tomatenblokjes uit een pakje. Ah slecht! Ja eigenlijk wel natuurlijk, maar passata di pomodoro is wel echt iets wat je gewoon standaard in de kast kan hebben en voor zoveel gerechten kunt gebruiken. Zorg dat het mengsel gaat borrelen, blijf wel goed roeren, want het koekt heel snel aan. Als de tomatensaus borrelt. voeg dan de venusschelpen toe en laat deze 5 minuten met de deksel op de pan open gaan. Je moet dus wel zorgen dat het in de pan goed heet blijft. Haal de deksel van de pan en bestrooi de venusschelpen met peterselie. Geef wat wit brood bij dit gerecht, omdat je dat heerlijk kunt dippen in de tomatensaus. Mocht je het gerecht wat pit willen geven, dan kun je peper en zout toevoegen. Het lekkerst is om de saus gewoon op te lepelen met een schelpje.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.