Tonijnsushi

Diner

Sushi met tonijn vind ik heerlijk en maak ik eigenlijk best vaak. Onterecht wordt gedacht dat sushi maken heel moeilijk is. Het kost wel wat meer tijd dan een andere maaltijd, maar moeilijk is het niet.

What you need:

  • Blikje tonijn op water
  • 2 Kopjes sushirijst
  • Sheutje rijstazijn
  • Twee eetlepels Yofresh, kan ook mayonaise, maar dat vind ik te vet
  • 3 of 4 norivellen
  • Eventueel zeewiersalade
  • Wasabipasta
  • Sojasaus
  • Zout en peper

What you do:

Kook de rijst met 3 kopjes water en een snufje zout, totdat al het water is opgenomen. Voeg een scheutje rijstazijn eraan toe en hussel dit goed. Laat de rijst dan volledig afkoelen. Meng de tonijn met 2 eetlepels Yofresh en een beetje peper. Pak een norivel en plak de rijst erop. Verdeel de tonijn in een strook in het midden en leg eventueel de zeewiersalade erop. Ik had nog wat zeewiersalade over, daarom heb ik die toegevoegd, maar het hoeft niet. Rol het vel op en plak met een beetje water dicht. Snijd heel voorzichtig de sushi kleiner en serveer met een bakje sojasaus en een klodder wasabipasta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.