Tonijnpannenkoek

Ik kijk er soms wel eens naar uit om alleen te eten, dan kan ik namelijk tonijnpannenkoek maken. Het is ontzettend makkelijk te maken en oke misschien niet een heel volwaardige maaltijd, maar als je snel iets wilt maken ideaal. Als je van tonijn houdt, heb je vast altijd wel een blikje tonijn in de kast staan. Ik heb echt alle gezichten al gezien toen ik zei dat ik een pannenkoek wel eens met tonijn eet. Goed, snap ik ook wel, want het is geen standaard combinatie natuurlijk. Het is misschien wat vreemd, maar het is niks anders dan een ander soort brood met tonijnsalade en he dat is toch ook lekker ;) Dus wie durft deze tonijnpannenkoek te eten bij mij?

What you need:

  • 150 ml amandelmelk of water
  • 75 gram meel (ik heb volkorenmeel gebruikt)
  • 1 ei
  • Blikje tonijn (ik gebruik altijd de versie met water)
  • Eetlepels huttenkase
  • Eetlepel Yofresh
  • Handje ijsbergsla
  • Olijfolie
  • Eventueel: zout en peper naar smaak
  • Extra: grote koekenpan

What you do:

Mix het ei, de amandelmelk en het meel door elkaar met een garde. Als het niet goed mengt, kun je eventueel wat melk of water toevoegen. Zorg dat je goed langs de randen gaat met de garde, daar blijft nog wel een meel vastzitten. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Gebruik hiervoor de grootste koekenpan die je kunt vinden, anders is de pannenkoek te dik. De pannenkoek op de foto is daar een voorbeeld van helaas. Giet het water of de olie uit de tonijn goed af. Meng de tonijn, peper, Yofresh en ricotta goed door elkaar. Proef even of er nog wat extra peper of zout bij moet. De pannenkoek heeft niet heel veel smaakmakers, dus de smaak moet van de tonijnsalade komen. Bak de pannenkoek aan twee kanten bruin. Verdeel de sla en tonijnsalade over de pannenkoek. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply