Tomatencappuccino

TomatencappuccinoEen topper deze tomatencappuccino voor als je eters krijgt, je kunt dit de dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. De slagroom zou ik wel pas op het laatst maken, maar dat is easy as is. Ik heb het gerecht van een vriendin gekregen, maar geen idee meer waar het vandaan kwam. Op internet kom je veel variaties tegen, maar ik heb hem als volgt gemaakt. Deze is wel pittig gemaakt. Als je daar niet van houdt, kun je bijvoorbeeld de sambal weglaten, al denk ik wel dat je dan een andere smaakmaker moet toevoegen. Je kunt met onderstaande ongeveer 8 glaasjes maken. Ik maak vaak meer soep dan ik wil eten en vries de rest in voor een volgende keer. Dan moet je wel de slagroom eruit laten, want die zou ik niet invriezen.

What you need:

  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 8 romatomaten
  • 8 zongedroogde tomaatjes + klein scheutje olijfolie uit het potje
  • Halve theelepel sambal oelek (behalve als je niet van pittig houdt)
  • 2 theelepels (pittig) gerookt paprikapoeder
  • Kokend water
  • 1 eetlepel Fines herbes (of fijne kruiden, you name it)
  • 125 milliliter slagroom
  • Peper en zout
  • Eetlepel peterselie
  • Extra: Wokpan, blender en mixer met gardes

What you do:

Verhit wat olijfolie en bak de knoflook en ui bruin en glazig. Voeg de kleingesneden tomaten en zongedroogde tomaatjes toe en bak deze ook even mee. Kook ondertussen water in de waterkoker. Als de tomaten een beetje uit elkaar beginnen te vallen, dan kun je de tomaten in een blender malen tot het soep is. Het lukt waarschijnlijk niet in een keer en stop ook vooral de blender niet te vol. Als het goed is, zijn de tomaten nu prima vloeibaar te maken. Zo niet, voeg dan een klein beetje koud water toe. Voeg vooral geen kokend water toe in de blender, want dan heb je kans dat deze de hele keuken door gaat. Ik heb een keer hete aspergesoep proberen te blenden en die eindigde in mijn gezicht. Doe alle fijngemalen tomaten weer in een pan en voeg de twee theelepels paprikapoeder, een goede snuf zout, eetlepel fines herbes en de sambal toe. Als de soep te dik is, voeg dan wat kokend water toe. Doe dit op gevoel en bepaal zelf hoe dik je de soep wilt hebben. Laat dit tien minuten op laag vuur en onder af en toe roeren doorkoken. Je kunt hem direct opdienen of snel laten afkoelen en dan invriezen of in de koelkast bewaren. Klop vlak voor het serveren de slagroom met zout en peper op totdat deze wat dikker wordt. Niet zo dik als dat je hem op een taart doet, maar wel dat hij dik genoeg is om met een lepel op de scheppen. Vul de glaasjes met de soep en drop een royale klodder slagroom bovenop. Maak het af met peterselie of fines herbes (fijne kruiden voor de niet francofiele).

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Diner voor twee? What about twenty? 10 oktober 2016 at 19:43

    […] Tomatencappuccino […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.