Thaise kippensoep

thaise kippensoepAls je gaat googlen op Thaise kippensoep (Ongeveer 94.500 resultaten in 0,44 seconden) of tom kai kai (Ongeveer 32.400.000 resultaten in 0,56 seconden) zul je door de bomen het bos niet meer zien. Waarom dan toch een recept op mijn site als er toch al zoveel bestaan? Omdat het gewoon een topsoep is, die vooral lekker is als je ziek begint te worden, want jaja oma had gelijk; kippensoep helpt tegen alles. Het zijn best wat ingrediënten die erin moeten, maar zorg gewoon dat je een grote pan maakt en het uitdeelt aan familie, vrienden, huisgenoten of wie dan ook. Dit recept is voor ongeveer 4 kommen.

What you need:

  • Drie plakjes verse gember
  • Knoflookteentje
  • Olijfolie
  • Sap van een limoen
  • 125 gram kastanjechampignons
  • Snufje chillipoeder (of meer als je van pittig houdt)
  • Afgestreken theeelepel laos
  • Uitje (bosui of sjalotje)
  • Stengel sereh
  • 0,5 liter water
  • Kippenbouillonblokje
  • 2 kippendijen
  • Blik kokosmelk
  • Handje taugé*

What you do:

Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de gescheurde champignons en kleingesneden ui. Stamp het teentje knoflook met het limoensap en de chilipoeder tot een soort pasta. voeg dat met de laos toe aan de champignons. Als je het gebakken hebt, voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Je kunt ook verse bouillon maken, maar dat is misschien wel iets te fanatiek. Snijd de stengel sereh* in 3 stukken, snijd 3 plakjes af van een stuk verse gember en voeg dat ook toe. Leg de kipfilet in het water en breng dit aan de kook. Laat het dan op een lager vuur goed sudderen, totdat de kip uit elkaar gaat vallen. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en voeg dan de kokosmelk toe. Warm dit op een laag vuurtje op, het hoeft niet per se te koken. Haal dan alle smaakmakers eruit (sereh en gember) en blend het even met de staafmixer. Je kunt ook een grove soep houden, maar ik vind persoonlijk de stukken kip niet heel lekker erin. Top de Thaise koppensoep af met de taugé, dompel die even goed onder en eet smakelijk!

*Tip: Waarschijnlijk gebruik je de taugé niet helemaal, dat kun je de volgende dag gebruiken voor in de nasi. Als je serehstengels over hebt, kun je die prima invriezen voor een volgende keer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply