Spinaziestamppot zongedroogde tomaten

SpinaziestamppotToen ik op mijn werk vertelde dat ik graag spinaziestamppot met zongedroogde tomaten eet, werd ik gek aangekeken. Maar…. dit was een toevalstreffer en het past eigenlijk net zo goed bij elkaar als andijvie met spekjes. Conclusie: Probeer het maar gewoon en anders mag je het bij mij thuis komen proberen :) Dit is voor 2 tot 3 personen, afhankelijk van hoe een grote eter je bent. Je kunt gerust wat meer maken en het bewaren voor de dag erna.

What you need:

  • 8 aardappels
  • 300 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten
  • Zeezout
  • Eventueel: rode peperkorrels

What you do:

Kook de aardappels zacht en giet ze daarna af. Stamp de aardappels fijn en voeg ondertussen steeds wat spinazie toe. Als alle spinazie is toegevoegd, meng dan de fijngesneden zongedroogde tomaatjes erdoor. Voeg er ook 2 a 3 eetlepels van de olie uit het potje aan toe, want dat maakt de stamppot lekker smeuïg. Breng de stamppot op smaak met grove zeezoutkorrels en eventueel rode peperkorrels. Mocht je deze laatste niet in huis hebben, dan kun je altijd gewone peper gebruiken.Als de stamppot wat is afgekoeld door de spinazie, dan kun je deze nog even op het vuur zetten. Blijf dan wel goed roeren om verbranden te voorkomen. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply