Spanje

casa carolinaSpanje is een van mijn lievelingslanden. Ja gewoon punt. Dus een paar weken geleden ben ik samen met Jasper naar Spanje geweest en wel naar het dorpje Vejer de la Frontera. Een heerlijk, klein, wit bergdorpje. Vrienden van mijn ouders, en inmiddels ook van mij, wonen daar midden in het drukke dorp. Ondanks dat het een klein dorpje is, zijn er altijd mensen op straat en kun je overal terecht voor een café cortado. Via hun website, conil.nl hebben we een huisje geboekt in Santa Lucia. Dit is een eigenlijk een hele lange straat onderaan de berg, waar het heerlijk rustig is. En we hadden daar een huisje, ik vergelijk het met het Engelse huisje uit de film The Holiday. Ontbijten in het rustige ochtendzonnetje en gaan slapen met uitzicht over de velden inclusief sinaasappelboom….

Het huis heet Casita Carolina en zo heet ook de eigenaresse. Een hele lieve vrouw, die graag de opbrengst uit de moestuin met ons kwam delen. Dat maakt de vakantie natuurlijk helemaal geweldig.

Ben je op zoek naar het authentieke, minder toeristische Spanje, bekijk dan eens hun site. Er is van alles te doen, zo hebben we dagen aan het strand doorgebracht, gesurfd, door het dorpje gewandeld, veel tinto de verano gedronken, fantastische tapas gegeten en mooie tochten met de auto gemaakt. Ook leuk om een keer de oversteek te maken naar Marokko. Je zit een uur op de boot en stapt een volledig nieuwe wereld binnen, inclusief opdringerige verkopers, theehuizen en wat nog meer.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bietjesrisotto - Sophie'sFoodChoice 11 januari 2016 at 20:32

    […] at bietjesrisotto voor het eerst in Spanje, waar anders ;) Nee, maar het stond meteen op mijn lijstje van gerechten die ik graag een keer […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.