Spaghetti van courgette

Follow my blog with Bloglovinspaghetti van courgette

Wow, deze spaghetti van courgette is naast supergezond ook nog eens een topper in de categorie fast food, want supersnel te maken. Het is nu helemaal hipperdepip om spaghetti van courgette te maken, dus moest ik dat ook maar eens maken. Ik heb een julienne snijder, wat een soort van kaasschaaf is. Dit is de goedkoopste en kost maar een paar euro. Ik hoor wel allemaal goede verhalen over de duurdere versies, dus daar kun je ook voor gaan. In de meeste gerechten wordt de courgette niet gekookt of gebakken, wat gewoon kan, maar ik vind het ongebakken/kookt niet zo heel lekker, want dan zit er niet zoveel smaak aan. Dit is voor 2 personen een prima hoeveelheid. Als je een grote eter bent, adviseer ik je om twee courgettes te nemen.

What you need:

  • Een grote courgette
  • 2 Eetlepels pijnboompitten
  • Ui
  • Een teen knoflook
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peper
  • Grof zeezout
  • Geschaafde of geraspte parmezaanse kaas
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
  • Extra: Spiraalsnijder

What you do:

Maak van de courgette dunne slierten met een julienne snijder of spiraalsnijder. Zet even apart, want je gaat hem later pas gebruiken. Verhit olijfolie in een pan en bak daarin de fijngeperste knoflook, fijngesneden ui en pijnboompitten. Als deze gaar en bruin zijn voeg je de spaghetti van courgette toe. In de meeste gerechten wordt de courgette niet meer gebakken of gekookt, maar dan vind ik dat er te weinig smaak aan zit. Bak de courgette een minuutje of 2 mee, zodat deze net wat warmer en zachter is geworden. Als je de courgette rauw wilt eten, kan dat ook. Zet dan het vuur uit en meng de crème fraîche erdoor. Leg de spaghetti op een bord en maak af met peper, grof zeezout en geschaafde of geraspte parmezaanse kaas. Ik heb het geschaafd, omdat ik dat er mooier uit vind zien. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply