Scones met clotted cream

sconesIk kreeg de vraag of ik een high tea voor mijn tante wilde organiseren. Spannend, maar erg leuk! Dus natuurlijk wil ik dat. Ik heb veel van tevoren geprobeerd, omdat je nogal wat moet maken en ik bijvoorbeeld nog nooit scones had gemaakt. Dit resulteerde erin dat ik een paar dagen achter elkaar scones heb gegeten als ontbijt, wat natuurlijk geen straf is :) Daarnaast heb ik ook wat andere nieuwe dingen ontdekt, die verrassend lekker zijn gebleken. Zoals salted caramel, maar daarover later meer. Onderstaande is voor ongeveer 6 stuks, dan zijn ze niet heel groot. Wil je wat grotere, dan kun je wat meer deeg per scone gebruiken.

 

What you need:

  • 200 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 70 gram koude boter in blokjes
  • 1 ei
  • 70 milliliter melk
  • 30 gram witte bastardsuiker
  • Extra: Jam of lemoncurd

Voor de clotted cream

  • 125 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom

What you do:

Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze met de bloem, bastardsuiker en het gezeefde bakpoeder in een kom. Snijd de boter door het deeg, pak daarvoor twee messen en maak snijbewegingen in de kom. Scheid het ei en houdt het eigeel apart. Klop het eiwit wat losser. Als de boterstukjes wat kleiner zijn, kun je de melk en het eiwit toevoegen. Kneed het met je handen tot een mooie deegbal. Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Maak een grote lap van het deeg met een dikte van ongeveer 2 centimeter. Steek rondjes uit, dit gaat het makkelijkst met een steekvorm. Heb je die niet, gebruik dan een glas. Bestrijk de scones met het overgebleven eigeel. Bak de scones op 180 graden ongeveer 20 minuten in de oven, totdat ze bruin zijn. Maak de mascarpone los met een vork. Klop in een kom de slagroom stijf en meng dit voorzichtig met de mascarpone. Dien op met aardbeienjam, lemoncurd of wat jij er maar lekker bij vindt. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.