Salade met bietjes, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes

Wat een geluk dat we op het dak bij mijn werk een moestuin hebben. Eens in de zoveel tijd stormt iedereen naar beneden, want dan is het oogsttijd geweest en mogen de mensen in het gebouw eten halen. Een moestuin in de stad, noem je ook ineens een urban garden, pff moelijk woord, maar dat is niet meer dan groenten direct uit de aarde, maar dan midden in de stad. Meestal rent iedereen ongeveer naar de bakken als er een nieuwe oogst is en grijp je dus net mis, maar dit keer kon ik de bietjes meenemen :) Ik heb expres niet neergezet hoeveel je van alles nodig hebt, aangezien dit afhankelijk is van of je het als lunch, voorgerecht of diner eet en hoe groot de bietjes zijn.

What you need:

  • Bietje per persoon
  • Pijnboompitjes
  • Zongedroogde tomaatjes in olie
  • Tijm
  • Goede olijfolie
  • Eventueel en echt een aanrader: Zachte geitenkaas

What you do:

Als je voorverpakte en gekookte bietjes hebt, dan hoef je deze alleen in dunne plakjes te snijden. Als je verse bietjes hebt, dan zou ik ze een uur in de oven zetten op 190 graden in aluminiumfolie. Na een uur pak je ze voorzichtig uit en pel je ze. Laat ze eerst even afkoelen, dan gaat het velletje van de bieten er makkelijk af. Dit laatste is wel echt bewerkelijk, dus dat zou ik alleen doen als je tijd hebt. Ik eet ze ook gewoon rauw, dan vind ik ze ook lekker, maar bereid hebben ze echt meer smaak. Bak de pijnboompitjes bruin in een koekenpan en hussel deze met de sla en zongedroogde tomaatjes. Leg de plakjes biet erboven op en maak af met de tijm en olijfolie. Wat ik niet had gedaan, want helaas vergeten was te halen, is om zachte geitenkaas toe te voegen. Deze kun je een beetje verbrokkelen en gewoon over de bietjen heen doen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply