Risotto met paddenstoelen en pangafilet

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen wordt altijd gezien als lastig, maar het duurt gewoon lang en daar heeft niet iedereen zin in. Voor de rest is het een heerlijk gerecht, zeker als er mensen komen eten. Ik eet risotto het liefst met paddenstoelen, al heb ik hem ook al eens gemaakt met pompoen en bietjes. Maak vooral een eigen variatie, want dat kan prima!

What you need:

  • 1 sjalotje
  • teentje knoflook
  • 100 gram risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 0,75 liter bouillon
  • 2 pangafilets
  • Afgestreken eetlepel gedroogde basilicum
  • Afgestreken eetlepel gedroogde peterselie
  • Peper
  • Parmezaanse kaas
  • Eventueel: een klein scheutje room

What you do:

Verhit olijfolie in een wok. Versnipper het sjalotje en pers het knoflookteentje uit. Bak het sjalotje, de knoflook en de rijst op middelhoog vuur, totdat de rijst glazig is. Let op dat het niet te hard gaat en voeg desnoods wat extra olijfolie toe. Scheur of snijd de paddenstoelen fijn en bak deze mee. Zet het vuur lager, voeg de witte wijn toe, laat dit opnemen door de rijst. Voeg een afgestreken eetlepel basilicum en peterselie toe. Zet ondertussen 0,75 liter bouillon klaar (water koken, bouillonblokje erin en klaar) en voeg steeds een klein beetje toe. Laat de bouillon eerst goed opnemen voordat je nieuwe toevoegt. Roer regelmatig goed door en let erop dat het niet gaat aankoeken aan de onderkant. Wellicht maak je niet alle bouillon op, dat maakt ook niks uit.

Op een gegeven moment zul je merken dat het water minder snel wordt opgenomen, blijf dan nog even goed roeren, totdat het een mooie papperige risotto wordt. Bak ondertussen in een andere pan de pangafilets in olijfolie gaar. Voeg eventueel een klein scheutje room aan de risotto toe, denk daarbij echt aan een kleine eetlepel. Voeg ook wat peper toe en roer nog even door. Leg de pangafilets op de risotto of voeg deze in kleine stukjes toe aan de risotto. Geef een rasp met parmezaan erbij, zodat iedereen zelf kaas kan toevoegen. Mocht je geen vis lusten, voeg dan wat extra rijst toe.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maaike 26 april 2017 at 12:58

    Die parmezaanse kaas combineert erg goed met de pangafilet.

  • Leave a Reply