Rijst met ragout

rijst met ragout

Maandag is de dag dat je vaak weer werken mag en in de avond geen zin hebt om te koken. Althans dat geldt voor mij. Aangezien maandag geen patatdag is en ik na het weekend wel trek heb in iets ‘normaals’, grijp ik graag naar fastfood. Zoals ik al eerder heb geschreven, vind ik dat fastfood verkeerd wordt geïnterpreteerd, want een snelle hap hoeft niet altijd van de grote gele M te komen. Dus duik ik op maandag ook de keuken in, maar houd ik het simpel. Iets ‘normaals’ is bij mij niet aardappel, groente en vlees in van die zielige hoopjes, want dat vind ik suf. Dus op fast food dag een golden oldie van mi madre: Rijst met ragout. Onderstaand is goed voor 2 grote porties of 3 kleinere. Je kunt de rijst met ragout de volgende dag prima weer opbakken.

What you need:

  • 200 gram rijst
  • 50 gram boter
  • 100 gram spekjes
  • 200 gram kipfilet in stukjes
  • 150 gram prei
  • 250 gram champignons
  • (Cayenne)peper
  • Zout
  • Theelepel gemberpoeder
  • Theelepel serehpoeder
  • 3-4 eetlepels bloem + eventueel extra
  • Gekookt water

What you do:

Zet een pan met water op om de rijst te koken en zet de waterkoker aan voor het maken van de ragout. Bak de spekjes in een wok een beetje uit en voeg dan de boter toe. Als de boter gesmolten is en een beetje begint te kleuren, voeg je wat bloem toe. Voeg al roerend steeds wat bloem toe, totdat je een soort kruimeldeeg krijgt. Doe dan de stukjes kip erbij en bak dit samen totdat de kip gaar is. Ondertussen kun je de rijst gaan koken. Voeg dan de kruiden, champignons en prei toe en bak even aan. Als het goed is, heb je nu nog geen ragout, hiervoor voeg je al roerend wat kokend water toe, totdat de ragout de gewenste dikte heeft. Als je teveel water toe hebt gevoegd, voeg je wat bloem toe. Je kunt dit toevoegen van water en bloem blijven herhalen, totdat je genoeg ragout hebt. Breng eventueel nog op smaak met wat extra kruiden, peper en zout en serveer met de rijst. Als je wat rijst met ragout overhoudt, kun je dat prima in de koelkast bewaren tot de volgende dag.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.