Rijst, kip en zwarte bonen

rijst zwarte bonenNormaal maak je zwarte bonensaus niet zelf, geloof mij dat smaakt ook nooit hetzelfde als uit een pakje. Jaja, ik zeg dit, haal het maar gewoon uit een pakje, want dat is lekker. Ik vind zwarte bonensaus trouwens het allerlekkerst met eiernoedels, garnalen en champignons, véél champignons. Goed, laat niet weg dat het lekker is om dit recept te maken en nee het is dus niet hetzelfde, want je maakt echte zwarte bonensaus met gefermenteerde zwarte bonen. Dat heb ik dus niet gebruikt. Als je overigens niet van gember houdt, zou ik hier stoppen met lezen of het proberen zonder gember. Dit is voor twee personen.

What you need:

  • Rijst (als je teveel hebt, kun je dat gewoon invriezen)
  • Blikje zwarte bonen
  • Uitje
  • Twee kipfilet
  • Sojasaus
  • Duimtopje verse gember
  • Sap van een limoen
  • Teentje knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Olie
  • Snufje chilivlokken
  • Extra: Vijzel

What you do:

Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Verhit olijfolie in een koekenpan, snijd ondertussen het uitje en de kip klein. Als de olie heet is, bak dan de kip met de ui gaar op hoog vuur. Ondertussen kun je de knoflook met het limoensap en de gember met een vijzel fijnstampen. Als dit fijn is, doe dan de zwarte bonen, chilivlokken en de sojasaus erbij. Vijzel even lekker door, zodat de zwarte bonen gesmashed zijn. Voeg dit mengsel bij de kip en ui en zet het vuur wat lager. Doe er een klein beetje water bij als het te dik is, je moet immers wel een beetje saus bij de rijst hebben. Verhit dit nog even en proef of het zout en pittig genoeg is. Als dat het geval is, voeg dan de rijst toe en meng het even goed door. Als dat niet het geval is, voeg dan nog wat chilivlokken en/of sojasaus toe.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply