Rauwe witlofsalade

witlofCredits voor mijn moeder dat zij mij en mijn vader aan de witlof heeft gekregen, want wij gruwelde ervan. En nog steeds hoef ik echt geen gekookte witlof of “zo lekker met kaas en ham uit de oven”. Mijn moeder wilde dat dus wel en bedacht dat wij het dan als salade zouden krijgen en dat is dus lekker, heel lekker. Witlof kun je prima rauw eten, want ik leef namelijk nog steeds, waardoor het dus een soort van sla wordt. Eens in de zoveel tijd vind ik dat het weer eens tijd wordt voor witlof en dan koop ik een stronk om er rauwe witlofsalade van te maken. Ik heb er van alles doorheen gedaan, maar je kunt in principe eindeloos variëren en alle halve potjes olijven, augurken etc eens opmaken. En oke het ziet er misschien niet echt uit alsof de witlof het hoofdingrediënt is, fair enough.

What you need:

  • Stronk witlof per persoon
  • Cherrytomaatjes
  • IJsbergsla
  • Olijven
  • Zilveruitjes (lievelings!)
  • Hamreepjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Champignons
  • Lente ui
  • Komkommer
  • Augurkjes

What you do:

Haal het middelste van de witlof eruit, dat bittere, en snijd de witlof fijn. Snijd al de andere ingrediënten ook fijn en doe dit samen in een kom. Maak de champignons kleiner en snijd het lente uitje fijn, beiden even aanbakken in de pan. Deze twee mogen lauw door de salade. Als je alles in een kom hebt, sprenkel je wat van de olijfolie uit het potje van de zongedroogde tomaten. Dat laatste doe ik heel vaak als ik sla maak, is echt een heerlijke dressing. Klaar! Easy! Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply