Quinoa-cacao-kokos brokken

quinoa-cacao-kokos brokken

Processed with VSCO with c1 preset

Het nieuwe jaar is begonnen. Velen zullen begonnen zijn met een dieet of nemen zich voor nu echt gezond te gaan eten. Zo dacht ik ook altijd, nu ga ik echt gezond eten, maar het werkte totaal niet. De reden? Je moet erachter staan, je moet niet meer nadenken over ‘gezond’ eten, het moet ingebakken worden in patronen. Zo at ik vroeger altijd heerlijke crunchy appel muesli, goddelijk, en ik zou ook nu weer een heel pak leeg kunnen eten. Ik at dit namelijk niet alleen als opvulling in de yoghurt, maar ook als snack. Niet goed natuurlijk! Door appel muesli te vervangen door een gezondere mix met havervlokken, cacaonibs, noten, lijnzaad, heb ik een kleine winst behaald in het gezonder eten. Dit heb ik bij meerdere eetmomenten toegepast. Het is niet altijd makkelijk, maar als je het in stapjes doet, is het makkelijker dan in een keer het roer om te gooien.

Een ander punt is snacken, ik vind dat je af en toe heerlijk moet genieten van een goede chocoladereep, stukje taart of zakje chips, maar doe dit niet iedere dag en pas het in in jouw huidige eetpatroon. Dat wil zeggen dat je een koekje gewoon als tussendoortje ziet en je niet dan ook nog een appel moet nemen, omdat je nou eenmaal die appel als tussendoortje had bedacht. Ik ben absoluut geen diëtiste of voedingsdeskundige (I wish), maar voor mij werkt dit gewoon. Trap ook vooral niet in van die gezonde repen of snacks met allemaal ingrediënten die zogenaamd beter zijn dan suiker. Meer weten over suiker kun je hier lezen. Hieronder het recept voor heerlijke quinoa-cacao-kokos brokken.

What you need:

  • 60 gram gepofte quinoa
  • 50 gram honing
  • 20 gram cacaopoeder
  • 10 gram kokos

What you do:

Verhit de honing langzaam in een pannetje. Als de honing gesmolten is, voeg dan de cacaopoeder en kokos toe. Roer even goed door, zodat je ‘vloeibare chocolade’ krijgt. Voeg dan de gepofte quinoa toe en roer nogmaals goed door, zodat je bijna geen wit meer ziet van de quinoa. Doe het mengsel in een grote bak of zoals ik heb gedaan in muffinvormen. Zet dit minstens een uur in de vriezer om harder te worden. Eet dit direct uit de vriezer en zet terug wat je niet gaat opeten. Helaas kun je dit namelijk niet heel goed meenemen. Des te beter om dit te eten als je ’s avonds met een kopje thee een goede serie zit te kijken. Op dit moment is Tessa mijn favoriet, heerlijk Nederlands en erg grappig.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.