Porridge met appel en kaneel

Porridge met appel en kaneelHelemaal hip, haha dan moet ik het proberen: Porridge. Het is eigenlijk gewoon pap, maar het klinkt dan ineens heel chique als je bij het ontbijt aan de porridge zit. Nou chique is het zeker niet, lekker wel. Vooral nu het kouder en donkerder wordt, is het lekker om de dag goed te beginnen met een warm ontbijtje.

What you need:

  • 4 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels rozijnen
  • Mespunt vanillepoeder
  • 150 milliliter amandelmelk (of welke melk dan ook)
  • 3 eetlepels kaneel
  • 1 zoete appel
  • Honing (eventueel om het zoeter te maken)

What you do:

Doe de havermout met de rozijnen in een pannetje en giet de amandelmelk eroverheen. Roer het goed door elkaar en laat dit 10 minuten weken. Snijd de appel in kleine stukjes alsof je een appeltaart maakt en doe dit samen met de vanille en kaneel bij de havermout en rozijnen in het pannetje. Verhit dit prutje op laag vuur en blijf roeren om aankoeken te voorkomen. Na ongeveer 10 minuten is het een kleverig zooitje geworden. Als je van zoet houdt, raad ik je aan om honing toe te voegen. Ik houd zelf niet van een zoet ontbijt, maar dat is een persoonlijke smaak. Doe het in een bakje doen om op te eten. Het is absoluut lelijk, maar mocht je het nog enigszins leuk willen opdienen, kun je nog wat kaneel, rozijnen en eventueel gehakte nootjes bovenop leggen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply