Pompoenrisotto

pompoenrisotto
Wat word ik blij als ik een pompoen in de winkel zie liggen. He gets, dat klinkt echt kneuterig, maar goed je kunt er gewoon zoveel mee. Dit keer heb ik er een pompoenrisotto van gemaakt. Eigenlijk wilde ik weer de pompoensoep maken, maar die had ik al zo vaak gemaakt. Overigens heb ik van de andere helft alsnog soep gemaakt;). Ik had gelezen dat je er ook prima pompoenrisotto van kunt maken, dus dat heb ik dan maar gedaan. Het was een beetje aftasten hoe de structuur zou zijn, maar die is prima. Ik houd ervan om ook de schil van de pompoen mee te nemen in het gerecht, dit dat je nog wat stukjes pompoen proeft. Als je een hele gladde risotto wilt, dan adviseer ik de schil eraf te halen. Ik ben alleen een beetje lui en ik vind het zonde om de schil weg te gooien, dus ik laat hem erop.

What you need:

  • 350 gram pompoen (al ontpit)
  • 100 gram risottorijst
  • Eetlepel tijm
  • Theelepel kurkuma
  • 0,5 tot 1 liter groentebouillon
  • 100 milliliter witte wijn
  • Knoflookteen
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Extra:Keukenmachine

What you do:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in kleine blokjes, zodat ze sneller zacht zijn. Als je de pompoen wilt ontvellen, dan kun je dat nu eventueel doen. Leg de blokjes pompoen met ontveld teentje knoflook op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bestrooi de pompoenblokjes met wat olijfolie, tijm en kurkuma. Je kunt het ook even in een bak mengen, zodat de kruiden en olie goed verspreid zijn. Zet de pompoen minimaal 20 minuten in de oven. De pompoen is dan nog niet helemaal zacht, wat ik niet erg vind, maar als je van zachtere pompoen houdt, kun je hem er nog langer in laten. Als de pompoen in de oven staat, zet dan de bouillon op. Zet daarnaast ook een wok op met olijfolie. Als de olijfolie warm is, voeg je de rijst toe en bak je deze totdat de korrels mooi glanzen. Als de rijst glanst, voeg je eerst de wijn toe en vervolgens steeds een scheut bouillon. Blijf goed roeren! Zorg dat de rijst nog niet helemaal gaar is, want je gaat de pompoen nog toevoegen. Als de pompoen klaar is, maak deze dan samen met het knoflookteentje fijn in dekeukenmachine. Je krijgt dan een soort van puree die je bij de risotto voegt. Laat het vocht van de pompoen door de rijst opnemen. Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en steeds een scheut bouillon, totdat de rijst klaar is. De pompoenrisotto is klaar als de rijst helemaal zacht is en het er een beetje romig uitziet. Maak af met wat zwarte peper en eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Risotto met paddenstoelen en pangafilet 18 november 2016 at 13:38

    […] komen eten. Ik eet risotto het liefst met paddenstoelen, al heb ik hem ook al eens gemaakt met pompoen en bietjes. Maak vooral een eigen variatie, want dat kan […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.