Poké Bowl uit Hawaï

poké bowl zalm sojabonen sesam

De rage die is over komen vliegen uit Hawaï: Poké bowl. Ik vlieg liever naar Hawaï om dit te eten natuurlijk, maar goed dat gaat natuurlijk niet zomaar. Dus halen we Hawaï lekker hierheen. Mijn ouders gingen een half jaar geleden wel naar Hawaï (lucky bastards!) en ik heb hun ook echt opdracht gegeven om dit te gaan eten. En inderdaad dag 2 had ik een fotootje van de eerste poké bowl die ze gegeten hebben. De rest van de vakantie hebben ze er meer gegeten, want het was een succes! Het duurde dus wel even voordat ik het zelf ging maken, maar nu was het eindelijk zo’n feest!

Heb je zelf geen zin om het te maken of laat je dit graag door anderen voor jou maken? Bij een rage hoort natuurlijk dat de initiatieven als paddenstoelen uit de grond springen. Dus zijn er genoeg mogelijkheden om een poké bowl te laten maken, bijvoorbeeld Poké Bowl in Rotterdam (pokebowl.nl) en Poké Perfect in Amsterdam (pokeperfect.nl)

Je kunt deze poké bowl eigenlijk met alles maken, kies jouw soort graan, vis, zaden, marinade etc en gooi alles bij elkaar. Hieronder het recept wat ik heb gebruikt, maar ik zet de alternatieven erachter, zodat je er eventueel zelf wat anders van kunt maken. Poké betekent snijden in het Hawaiiaans en dat komt van de manier van snijden. Daar heb ik mij uiteraard niet aan gehouden, ik snijd of scheur namelijk de ingrediënten gewoon. Ik geef expres geen hoeveelheden hierbij, omdat ik denk dat je prima in staat bent om zelf een mooie bak hiervan te maken.

What you need:

  • Sushirijst ( bruine rijst, quinoa, noedels)
  • Rijstazijn
  • Sojabonen (wortel, sugar snaps)
  • Zeewiersalade (kiemen)
  • Gerookte zalm (tonijn)
  • Lente-uitje
  • Sesamzaadjes
  • Eventueel: sojasaus (sesamolie, limoensap)

What you do:

Maak de sushirijst zoals op de verpakking staat. Meestal staat er wel bij hoeveel rijstazijn je erbij moet doen, maar dit is meestal niet meer dan een eetlepel. Snijd de rest van de ingrediënten klein. Zorg dat de rijst wat afgekoeld is, deze mag nog best wat lauw zijn. Maak dan eventueel nog een soort marinade, bijvoorbeeld met limoensap, sesamolie of sojasaus en mix dat allemaal door elkaar. Ik had zelf geen marinade gemaakt, omdat ik alle smaken bij elkaar al genoeg vind. Loaa ia ia i kou ai (hahah dat geeft Google Translate als eet smakelijk in het Hawaiiaans).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.