Plaattaart met courgette en serranoham

plaattaart courgetteDit recept komt deels uit de Delicious van augustus 2014 en is echt heerlijk. Anne zag mijn site en vroeg zich af waarom deze er nog niet op stond, nou bij deze An!

What you need:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • Halve eetlepel peterselie
  • Halve eetlepel tijm
  • Halve eetlepel basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram Philadelphia
  • 1 grote courgette of twee wat kleinere (groen en geel)
  • 150 gram serrano- of parmaham
  • Eventueel een beetje geraspte parmezaanse kaas

What you do:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien, leg deze op elkaar en rol ze uit totdat ze een volledige bakplaat bedekken. Leg het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Rol de zijkantjes iets op, zodat die wat hoger is.

Meng de roomkaas met de kruiden en knoflook en smeer dit gelijkmatig over het bladerdeeg. Snijd de courgette in dunne plakjes, het makkelijkst gaat dat met een mandoline of kaasschaaf. Leg deze mooi neer op de roomkaas. Doe de taart ongeveer 25 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg een mooie kleur heeft. Scheur de ham in reepjes en leg deze op de taart, zet de taart dan nog 5 minuten terug in de oven.

Maal eventueel nog wat peper over de taart en snijd in stukjes. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply