Pasta all’arrabbiata

pasta arrabiataOh my… Ik las in een aantal interviews dat dit dé favo pasta is van Jamie Oliver. Hij komt ook ongeveer tien keer voor in de galerij van mijn telefoon. Vandaag stond ik op de trein te wachten en scrolde ik door de foto’s heen om te bedenken wat ik zou gaan eten. Hallelujah, daar kwam de pasta all’arrabbiata voorbij. Jamie, I totally agree, this is one of the best. Allereerst bak je chilipepers in olijfolie. Je maakt daar teveel van, zodat je nog een flesje chili olie aan dit gerecht overhoudt. Uiteraard kwamen de pepers uit de kas van mijn ouders, dus verser kon niet. Ik heb het originele recept wat veranderd, dit is goed voor 2 personen.

What you need:

  • Klein blikje ansjovisfilet
  • Twee knoflooktenen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Eetlepel oregano
  • Olijfolie
  • 3 verse rode pepers
  • Eetlepel broodkruim/paneermeel
  • Spaghetti (gebruik een maatje of het gat van een pastalepel om de juiste hoeveelheid af te meten)

What you do:

Verwarm 2 centimeter olijfolie in een wokpan en snijd ondertussen de pepers met een mesje in. Zorg dat de pepers wel heel blijven en de zaadjes niet in de olie terecht komen. Laat de pepers tien minuten zachtjes pruttelen in de olie. Zet alvast water op voor de pasta en kook de pasta hierin gaar. Als de olie de smaak van de pepers heeft aangenomen, vis dan de pepers eruit. Schenk voorzichtig (heel heet!) een deel van de olie in een flesje en laat dat afkoelen. In de rest van de olie bak je de ansjovisfilets, 1 knoflookteen en de oregano. Proef hier alsjeblieft wat van, want dit is echt heerlijk! Verhit een klein beetje olie in een andere pan en voeg het broodkruim en de andere knoflookteen toe. Voeg in de eerste pan de tomatenblokjes toe en warm dit rustig op. Als de tomaten warm zijn, dan hussel je de spaghetti erdoor heen. Schep de spaghetti op een bord en serveer met de broodkruim bovenop.

Bron: http://www.jamiemagazine.nl/recepten/pasta-arrabiata-met-ansjovis-en-oregano.html

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.