Pasta alla puttanesca alias hoerenpasta

pasta puttanesca - hoerenpastaPasta alla puttanesca, oftewel hoerenpasta, want dat is de letterlijke vertaling. Goed pasta alla puttanesca dus, maar als je moeder vraagt wat je wilt eten klinkt hoerenpasta toch het leukst. Dit is dan ook een vaak gegeten gerecht bij mij in de familie. Naast dat de vertaling hoerenpasta natuurlijk vreemde gedachtes kan opwekken, betekent puttanesca ook vitaal en vrolijk. Overigens ook vreemd om een gerecht vitaal en vrolijk te noemen, maar dat terzijde… Het recept zag ik voor het eerst in een van mijn favoriete kookboeken van Sophia Loren en is in de loop van de tijd aangepast. Zo heb ik op een gegeven moment witvis toegevoegd, wat eigenlijk een heerlijke aanvulling is. Dit recept is echter zonder witvis, maar het is erg lekker om nog 1 of 2 witvisfilet (ik gebruik meestal pangafilet) toe te voegen. Dit recept is voor 2 grote eters of 3 kleine eters. Als je 2 normale eters hebt, kun je iets minder pasta per persoon aanhouden.

What you need:

  • 200 gram ongekookte pasta, liefst dikke pasta als penne of wokkels
  • Blikje ansjovis (46 gram)
  • 4 trostomaten
  • Olijfolie
  • 100 gram zwarte olijven
  • 50 gram kappertjes
  • Knoflookteentje
  • Zout
  • Halve eetlepel peterselie
  • Zwarte peper
  • Eventueel: 1 a 2 witvisfilet(s)

What you do:

Kook de pasta in ruim water met een goede snuf zout erin. Verhit de olijfolie in een koekenpan en maal de ansjovis en het knoflookteentje met een vijzel. Bak dit heel even aan in de hete olijfolie. Dit is meteen het moment dat je honger krijgt, want dit ruikt al heerlijk. Snijd de 4 tomaten in blokjes en zorg dat de olijven kleingesneden zijn. Als je witvis wilt toevoegen, dan kun je dat het beste nu doen. Voeg dan de tomaten, olijven en kappertjes toe en bak dit allemaal op een half vuur, want het is de bedoeling dat het rustig gaart. Je zult zien dat de tomaten na een tijdje uit elkaar gaan vallen. Giet de pasta af en voeg dat bij het tomatenmengsel. Voeg de peterselie en versgemalen zwarte peper toe en hussel het goed door elkaar. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply