Parelgort met garnalen, avocado en komkommer

Zoals ook al eerder gezegd, moet ik vaak haasten in de avond, omdat er vaak wel wat leuks te doen is. Als het aan de tijd zou liggen die ik meestal heb, dan zou je denken dat ik alleen maar tijd heb om magnetronmaaltijden te bereiden. Gelukkig lukt het meestal om snel iets te maken wat gezond of redelijk gezond is. Zo ook, deze parelgort met garnalen, waarvan ik de combinatie al eerder  in een iets andere vorm had gezien en graag zelf wilde uitproberen. Je kunt dit prima eten met andere soorten granen, maar kies dan wel voor de wat grotere granen, bijvoorbeeld parelcouscous. Je kunt dit ook erg goed eten voordat je gaat sporten, want het valt niet zwaar op de maag. Voor 2 personen prima fast food!

What you need:

  • 100-120 gram parelgort (als je dit niet hebt, kun je ook parelcouscous gebruiken)
  • Avocado
  • Halve komkommer
  • 250 gram kleine garnaaltjes (ik neem altijd de diepvries versie)
  • Olijfolie + extra om af te maken
  • Een theelepel paprikapoeder
  • Ui

What you do:

Zet een pan op het vuur met water en de parelgort en breng aan de kook. Als het kookt, zet de timer op 25 minuten, dan is de parelgort klaar om te eten. Giet het eventueel overgebleven water weg en laat het nog het nog even 5 minuten staan. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en laat daarin olijfolie heet worden. Bak in de koekenpan de fijngesneden uien en garnalen gaar. Ondertussen prak je de avocado tot een smurrie en snijd je de komkommer in kleine blokjes. Meng de parelgort met garnalen, komkommer, paprikapoeder, avocado en ui. Het gerecht is nu lauwwarm door de koude komkommer en avocado, dus dien het meteen op voordat het koud is. Maak het op het bord af met een goede scheut olijfolie. Eet smakelijk!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply