Papa’s scrambled eggs

scrambled eggsDit is voor mij een gerecht  waardoor het weer even voelt alsof ik bij papa en mama thuis woon. Op zaterdagmiddag als mijn broertje en ik gevoetbald en gehockeyed hadden, maakte mijn vader vaak papa’s scrambled eggs als lunch. Dat was een heerlijk weekendmomentje met zijn vieren. Overigens vindt mijn moeder het heerlijk als ze ’s avonds alleen thuis eet, want dan maakt ze dit ook. Naast een heerlijke lunch is dit dus ook een home alone diner. Het is natuurlijk geen volwaardige maaltijd, maar af en toe een wat simpeler diner kan geen kwaad. Bovendien zorgen eieren voor een vol gevoel, zodat je niet snel weer honger hebt.

What you need:

  • 2 eieren
  • Tomaat
  • Lente-uitje
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Crackers of geroosterde boterham

What you do:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en snijd ondertussen de ui in ringetjes en tomaat in fijne blokjes. Bak de tomaat en ui even kort op hoog vuur. Zet dan het gasfornuis wat lager en voeg de eieren toe. Blijf alles door elkaar husselen, totdat de ei gestold is en scrambled eggs klaar zijn. Breng het op smaak met peper en zout en dien het op met 2 crackers of 2 sneetjes geroosterd brood. Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply