Pancakes met magere kwark

pancakesPancakes met magere kwark heb ik per toeval ontdekt. Vol enthousiasme kondigde ik aan dat ik wel even pancakes als ontbijt ging maken. En zo begon ik, totdat ik de karnemelk wilde toevoegen… Die was op, net als alle andere soorten melk die we normaal in huis hebben. Ik vond het zonde om het beslag wat ik al had weg te gooien, dus ik heb het geprobeerd met het enige product dat enigszins in de buurt kwam: magere franse kwark. Gelukkig pakte dat goed uit, bovendien krijg je er hele stevige pancakes van. Als ik de ingrediënten bekijk, zijn het redelijk gezonde ingrediënten, dus dat is dan weer mooi meegenomen. Al vind ik dat je pancakes niet moet eten eet als je een gezond ontbijtje wilt. Eventueel kun je de bloem vervangen door een andere soort meel, mits de substantie ongeveer gelijk is. Dit is voor 10 tot 12 pancakes met magere kwark.

What you need:

 • 3 eieren
 •  200 gram bloem
 • 7 gram bakpoeder
 • 3 eetlepels olijfolie +extra om te bakken
 • 200 gram magere franse kwark
 • Mespunt vanillepoeder (geen vanillesuiker)
 • Eventueel: topping van poedersuiker, besjes, stroop

What you do:

Mix de bloem met het bakpoeder en de vanille. Zeef het bakmeel wel even, want vaak zitten er klontjes in. Voeg dan de olie en kwark toe en mix dit goed door. Let wel op, want het mixt niet zo makkelijk. Klop in een andere kom de 3 eieren luchtig. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk luchtige pancakes krijgt. Voeg de eieren aan het meel toe en mix dit nog even goed door elkaar. Het deeg is niet heel lekker deeg om te mixen, want het is redelijk dik. Ik ga zo de resten van het beslag van de muur halen ;) Verhit een beetje olie (of boter als je dat liever gebruikt) in een koekenpan. Als de olie/boter heet is, kun je een hoopje van het beslag in de pan leggen. Het beslag is redelijk dik, dus je kunt zelf bepalen of je dikke of dunne pancakes wilt. Een van mijn pancakes leek net een broodje zo dik als die was. Bak de pancakes op middelmatig vuur aan twee kanten bruin. Serveer direct, uiteraard met stroop/kaas/besjes/poedersuiker. Kies was je zelf lekker vindt of wat je in huis hebt, want bij mij was uiteraard de stroop op.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Laura 21 november 2015 at 11:59

  Super lekker!
  Ik heb er rozijntjes en kaneel aan toegevoegd ook een aanrader ?

  • Reply sophievdveldt 21 november 2015 at 15:50

   Leuk om te horen! Klinkt goed, ga ik een keer proberen.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.