Pan tostada

IMG_2552
Onlangs ben ik in Spanje geweest en dat is echt mijn tweede liefde. Ik vind het heerlijk om in Nederland te wonen, maar de Spaanse flow, het weer, de geur, het eten, de tapas, tinto de verano vind ik fantastisch. Het voelt een beetje als thuiskomen. Er is een klein wit bergdorpje, waar ik later meer over zal schrijven, dat mijn hart heeft gestolen: Vejer de la Frontera. Wij wilden graag ontbijten, dus zijn naar een klein café gegaan in Vejer, want niks zo leuk als ontbijten als de Spanjaarden. Een kaart heb je niet, het is pan tostada, of juist, pan tostada. De topping kun je zelf kiezen, dus wij kozen voor tomaat en olijfolie. Heerlijk simpel ontbijtje en zo lekker! De kleine foto is uit Spanje, de grote foto van mijn pan tostada thuis. Dit wilde ik namelijk graag thuis maken om toch nog een beetje het vakantiegevoel vast te houden. Ik geef toe, een gerecht is nooit zo lekker als ik het land zelf, maar het gaf toch een beetje het Spanjegevoel. Daarnaast is het gewoon een heerlijk ontbijtje…

What you need:pan tostada spanje

  • 3 tomaten
  • Teentje knoflook
  • Theelepel olijfolie
  • Theelepel basilicum
  • Peper en zout
  • 2 Pistoletjes

What you do:

Bak de broodjes in de oven, maar bak ze niet helemaal bruin. Snijd de broodjes door midden en leg deze op de gril of in een pan, totdat ze lekker krokant zijn. De tomaten zijn erg simpel, doe alle ingrediënten in de blender en druk een paar keer op de pulse knop. Klaar :) Je kunt de tomaat zo grof of fijn maken als je wilt. Serveer met een lekker kopje koffie! Buen provecho!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.