Paëlla

paellaEen van mijn favoriete, die er bij gasten altijd goed in gaat. Ik heb een mooie paëlla pan van mijn ouders gekregen, dus ik heb eigenlijk altijd zin om een heerlijke pan paëlla te maken. Dit is voor ongeveer 6 personen.

What you need:

  • 1 rode ui
  • 750 gram rijst
  • 340 gram chorizo
  • Bouillonblokje (ik heb vis gebruikt)
  • 1,5 liter gekookt water
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 100 milliliter witte wijn
  • Mespunt saffraan
  • 2 theelepels gerookt paprikapoederpaprikapoeder
  • Citroen

What you do:

Week de saffraan ongeveer een uur in de witte wijn. Bak in een koekenpan de ui, knoflook en chorizo. Als alles gebakken is, kun je dit in de paëlla pan doen. Het is altijd wat passen en meten, want je kunt de paëlla pan niet tegelijk met de koekenpan op het gasfornuis zetten. Doe de rijst in de pan en voeg het water steeds in delen toe, elke keer als er water opgenomen is, kun je nieuw water toevoegen, totdat de rijst zacht is. Voordat al het water opgenomen is, voeg je het bouillonblokje, de witte wijn, paprikapoeder en tomatenblokjes toe. Daarnaast bak je de vis even goed gaar in een koekenpan. Mijn ervaring is dat de paëlla pan niet heet genoeg wordt om de vis gaar te krijgen. Wellicht dat je het wel kan, maar ik ben daar toch altijd wat voorzichtig mee. Als de rijst zacht is, maar wel nog een beetje bite heeft, kun je de pan opdienen met partjes citroen. Buen provecho.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.