Pad thai

pad thai

Ik maakte van de week pad thai en ineens maken mijn favoriete bloggers ook pad thai. Puur toeval, maar dat weerhoudt mij niet om deze ook op mijn website te plaatsen. Het Thaise erfgoed: pad thai.

What you need:

  • 15 gram Palmsuiker
  • 165 gram middelgrote garnalen
  • Sjalotje
  • Teentje knoflook
  • Bosui
  • Handje ongezouten pinda’s
  • Eetlepel tamarindepasta
  • 2 Eetlepels vissaus
  • 100 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1/2 Theelepel trassi
  • Snufje chilipeper
  • 60 gram taugé
  • Sap van een limoen
  • Eiermie

What you do:

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak daarin de knoflook, uien, pinda’s, garnalen en palmsuiker. De palmsuiker smelt vanzelf, maar voordat dat gebeurt, moet je even met je vinger erover om te proeven, lekker! Zet het vuur laag en voeg de tamarinde, trassi, chilipeper, vissaus en sperziebonen toe. Kook ondertussen de mie volgens de verpakking (4 minuten in net gekookt water). Als de mie klaar is, giet je deze af en bak je die samen met de taugé nog even met het prutje. Als het iets te droog is, kun je nog wat vissaus toevoegen. Dien de pad thai op met het sap van de limoen als laatste toevoeging.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.