Mueslirepen

mueslirepen

Ik maak graag een voorraad van dit soort mueslirepen om mee te nemen naar werk, hockey of gewoon onderweg. Dan weet ik in ieder geval dat ik niet de snoeppot in duik. Al doe ik dat natuurlijk ook ;) Het is ook gewoon heerlijk om als tussendoortje mee te nemen. Je kunt mueslirepen echt met van alles vullen, dus doe dat dan ook vooral. De uitdaging bij het maken van deze mueslirepen was voor mij om deze te maken met andere bindmiddelen dan suiker, honing of boter. Ik kwam ergens tegen dat chiazaad en lijnzaad ook prima kunnen binden, dus dat heb ik dan ook geprobeerd. En het is gelukt:) Ik heb deze met pure chocolade gemaakt, maar als je daar niet van houdt, dan kun je ook prima een andere kleur gebruiken. Pure chocolade an sich vind ik trouwens echt niet te eten, veel te bitter en als ik chocolade eet, wil ik wel echt lekkere. De eerste hap van deze repen is ook wat bitter (mijn moeder was proefpersoon), maar daarna komt het zoete van de cranberries en rozijnen erbij en dan is die combi echt top!

What you need:

  • 30 gram chiazaad
  • 30 gram lijnzaad
  • 150 gram havermout
  • 10 gram koekkruiden
  • 40 gram rozijnen
  • 40 gram cranberries
  • 20 gram pompoenpitten
  • 40 gram kokosolie
  • 50 gram pure chocolade

What you do:

Week de chiazaad 10 minuten in 175 milliliter koud water. Doe de lijnzaad met de kokosolie in een bakje en giet daar 175 milliliter warm water overheen totdat het onder staat. Als het goed is, zal de kokosolie vanzelf smelten, prak het eventueel een beetje, zodat het goed oplost. Doe ondertussen alle andere ingrediënten in een droge kom en hussel door elkaar. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verhit de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg dan de natte ingrediënten toe aan de droge en roer goed door. Zorg ervoor dat alles goed gehusseld is, zodat het bindmiddel goed aan de droge ingrediënten plakt. Druk het mengsel stevig in de bakvorm, zodat je een mooie plak krijgt. Bak vervolgens de koek 40 minuten op 180 graden. Haal na deze tijd de koek eruit en laat 10 minuten staan. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie (in een kom boven een kom met kokend water). Snijd na 10 minuten voorzichtige plakken op de grote die jij lekker vindt. Versier de repen met de chocolade en laat afkoelen. Bewaar de mueslirepen in de koelkast tot gebruik.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply