Mexicaanse wraps

mexicaanse wrapsMexicaanse wraps zijn natuurlijk altijd goed, maar meestal word het bij mij een beetje een troepje, omdat ik alle restjes groente gebruik die in huis zijn. Deze keer bedacht ik dat het ook wel eens leuk zou zijn om de wraps wat meer aan te kleden en er net even wat meer de echte Mexicaanse wraps te eten. Ooit toen ik Mexico was, at ik echt de allerbeste wraps gewoon langs de snelweg. Je kreeg een wrap en mocht langs allemaal bakjes lopen met verse groente, vlees etc om de wrap te vullen. Goed, long time ago en nee deze smaken niet hetzelfde, omdat we helaas iets ander weer hebben en de sfeer niet te vergelijken is met een echte Mexicaanse cantina. Dit is voor 4 wraps en als je zuinig doet ook nog wel voor 5 wraps.

What you need:

  • 4 wraps
  • 1 rood uitje
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram ongekookte rijst
  • 300 gram kipfilet (ongeveer 3 kipfilets)
  • 1 liter bouillon
  • 1 tomaat
  • Halve rode paprika
  • 400 gram zwarte bonen uit blik
  • Chilipoeder
  • Gemalen koriander
  • (Pikant)paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Rijpe avocado
  • Wraps
  • Limoen
  • Klein bakje crème fraîche
  • Eventueel: Zout en peper

What you do:

Verhit olijfolie in een wok of grote hapjespan en fruit 1 gesnipperd rood uitje en 2 geperste knoflookteentjes. Bereid 100 gram ongekookte rijst volgens de verpakking. Breng ondertussen 1 liter bouillon aan de kook. Als deze kookt, doe je de hele kipfilets in het kokende water en laat je deze ongeveer 10 minuten koken. De kip is klaar als deze bijna uit elkaar valt en helemaal gaar is. Meestal duurt dat dus 10 minuten, maar dat is afhankelijk van de grootte van de filets. Voeg ondertussen 1 tomaat in blokjes, een halve gesneden rode paprika en 400 gram zwarte bonen aan de ui en knoflook toe. De andere helft van de paprika kun je prima in blokjes invriezen of gebruik het in een ander gerecht. Bak dit even op hoog vuur. De tomaat zal zacht worden, waardoor je deze makkelijk kunt pletten. Hierdoor wordt het mengsel wat smeuïger. Voeg dan een snufje chilipoeder, een theelepel gemalen koriander en een afgestreken theelepel (pikant) paprikapoeder toe. Als je niet van heet eten houdt, kun je de chilipoeder weglaten.

Als de kip klaar is, haal deze dan uit de bouillon en pluk de kip met twee vorken. Dit kun je ook met een mixer doen met gardes, ja heel verrassend, maar het werkt prima. Verwarm de wraps even op in de magnetron (30 seconden) en beleg de wrap met alle ingrediënten en maak het af met wat vers limoensap. Drink dit uiteraard met een overheerlijk koud Sol biertje of Corona.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply