Libanees platbrood met bietenhummus en groente

Libanees platbrood met bietenhummusLibanees platbrood, daar kwam mijn collega en mede-foodlover Eline mee aan. Dit moest ik namelijk een keer proberen en ja dat is echt heel lekker! Zij had het ergens bij een toko gehaald, maar wat een feest, je kunt het dus ook gewoon bij de Appie kopen. Je kunt er werkelijk alles mee maken, maar bij deze een van mijn favorieten, namelijk met bietenhummus. Jaja, daar zijn mijn favorieten, de bieten, weer. Ik wilde sowieso een keer hummus van bieten maken, dus dit was een mooie gelegenheid om dat ook echt te doen :)

What you need:

  • 3 voorgekookte bieten
  • Olijfolie
  • Water
  • Baharatkruiden
  • Klein blikje kikkererwten
  • Libanees platbrood
  • Champignons
  • Aubergine
  • Zachte geitenkaas
  • Teentje knoflook
  • Fijngesneden ijsbergsla
  • Uitje
  • Extra: keukenmachine

What you do:

Bak de aubergine, knoflook, ui en champignons bruin in de koekenpan. Doe de bietjes, kikkererwten met een scheut olijfolie in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien en voeg steeds een beetje water toe, totdat het een smeuïge hummus is. Let op dat je niet teveel water in een keer toevoegt, want het moet nog wel stevig zijn. Verwarm het platbrood heel eventjes in de oven, niet te lang, want het moet niet knapperig worden. Meng een beetje olijfolie met de Baharatkruiden. Ik heb gekozen voor Baharatkruiden, want die had ik nog toevallig, maar je kunt net zo gemakkelijk andere kruiden kiezen, zoals Ras El Hanout of za’atar. Probeer vooral uit wat je zelf lekker vindt of natuurlijk een keer iets nieuws. Persoonlijk vind ik de kruiden van Jonnie Boer altijd lekker om te gebruiken, omdat daar geen zout in zit, maar alleen maar kruiden en specerijen.

Besmeer het platbrood met een dunne laag van de bietenhummus. Leg daarop wat sla en de gebakken groente. Verkruimel dan de zachte geitenkaas daar bovenop en besprenkel alles met het mengsel van de kruiden en olijfolie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.