Lauwwarme couscoussalade

lauwwarme couscousCouscous is perfect om restjes op te maken. Vaak ligt er nog wel groenten in de koelkast of in de kast, prima, wok het, doe er couscous bij, klaar. Zo ook dit gerecht met allerlei groente. Ik heb de groenten nu niet gewokt, maar als koude ingrediënten bij de warme couscous gevoegd. Dit is voor 2 personen.

What you need:

  • 150 gram couscous
  • Klein blikje maïs
  • Halve komkommer
  • Twee stengels bleekselderij
  • 2 pastinaken
  • Half bouillonblokje

What you do:gefrituurde pastinaak 2

Verwarm de frituur alvast. Gooi kokend water bij de couscous en voeg het halve bouillonblokje toe. Laat dit staan, totdat de couscous zacht is en het water opgenomen. Snij ondertussen de pastinaak met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Snij de komkommer en bleekselderij ook fijn, maar houd ze gescheiden van de pastinaak. Doe de pastinaak 5 minuten in de frituur en laat ze daarna goed uitlekken. Meng de bleekselderij, maïs en komkommer met de couscous. Serveer de couscous en leg de gefrituurde pastinaak bovenop. Heerlijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.