Kwarkbroodjes met rozijnen

kwarkbroodjes
Net even wat anders dan scones, makkelijker en gezonder, dat zijn deze kwarkbroodjes. Ze bevatten geen suiker en boter, maar zijn zoet door de rozijnen. Je kunt ze wel hetzelfde eten als scones, dat wil zeggen met jam. Of als je net als mijn moeder van een zoet met hartige combinatie houdt, dan kun je ze ook prima eten met een plakje kaas. Als je een ontbijt of brunch met vrienden of familie hebt, dan kun je deze kwarkbroodjes meenemen, want ze zijn heerlijk als extraatje op tafel. Je kunt ze groot of klein maken, dat laat ik aan jezelf over. Ik maakte kleine, zodat je ze als een soort toetje kunt eten. Dit is voor ongeveer 6 kleine kwarkbroodjes.

What you need:

  • 100 gram rozijnen
  • 200 gram magere kwark
  • 100 gram volkoren meel
  • 20 gram havermout
  • 2 eieren
  • 3 gram bakpoeder
  • Halve theelepel vanillepoeder
  • Halve theelepel kaneel
  • Extra: bakpapier en beslagkom
  • Eventueel: Kaas en/of jam

What you do:

Laat de rozijnen 10 minuten wellen in gekookt water. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Doe de kwark, volkoren meel, havermout, eieren, vanillepoeder en kaneel in een beslagkom. Zeef het bakpoeder boven de bak. Geloof mij, je moet het echt zeven, anders blijven het klontjes. Meng alles met een lepel goed door elkaar. Haal de lepel ook goed langs de randjes, want daar blijft nog wel eens meel hangen. Giet na 10 minuten wellen de rozijnen af en doe ze in het beslag. Meng de rozijnen nog even goed door het beslag heen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes beslag. Je kunt hierbij zelf de grote bepalen. Ik vind kleintjes het leukst, zodat het een klein hapje aan tafel is. Bak de kwarkbroodjes in 20 minuten bruin in de oven. Als ze nog wat bleek zien, dan kun je ze eventueel nog wat langer bakken. Ze zijn het lekkerst als je ze direct warm opdient.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply