Die heerlijk geurende speculaasje zijn natuurlijk echt geschikt voor deze tijd van het jaar. De geur en smaak wordt grotendeels bepaald door de specerijen die eraan zijn toegevoegd. In de tijd dat we nog handelden in specerijen, ontstonden diverse mixen van specerijen en zo ook deze mix. Het heet koekkruiden, maar eigenlijk moet het koekspecerijen heten, omdat er veel specerijen worden gebruikt. Je kunt deze mix kant-en-klaar in de winkel kopen, maar vaak betaal je dan veel meer dan dat het zelf maakt. Deze meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Naast dat je deze mix goed in koekjes en cake kunt gebruiken, voeg ik het ook vaak toe aan mijn overnight oats. Jammie! Er zijn veel verschillende recepten, zo kun je er bijvoorbeeld ook nog anijs aan toevoegen, maar dat heb ik bij deze mix niet gedaan. Dit is voor ongeveer 50 gram mix.
What you need:
- 3 eetlepels kaneelpoeder
- 1 theelepel kardemompoeder
- 2 theelepels nootmuskaatpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels gemalen kruidnagel
- 1 theelepel witte peper
- Halve theelepel korianderpoeder
What you do:
Doe alles in een potje, beetje schudden en klaar is je koekmix. Gebruik de mix in het beslag voor koekjes en/of overnight oats.
3 Comments
[…] 10 gram koek- en speculaaskruiden, zie recept. […]
[…] 1 eetlepel kaneel of koekkruiden […]
[…] in hebt, maar het is vrij makkelijk. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen mix met koekkruiden, maar je kunt ook kant-en-klare koekkruiden/speculaaskruiden […]