Groentetaartjes

groentetaartjesWat doe je als je veel groente over hebt van de vorige dag of een paar restjes in de vriezer hebt liggen? Ik maak er groentetaartjes van of een wokgerecht met rijst. In dit geval werden het groentetaartjes met bladerdeeg. Je kunt hier echt 101 variaties op bedenken, dus houd je alsjeblieft niet aan dit recept. Ik merk toch wel dat ik in mijn blog veel improvisatie gerechten heb, maar dat is ook de manier waarop ik kook. Met deze 101 variatie gerechten hoop ik dat je ook af en toe eens kijkt wat er in de koelkast of vriezer ligt en daarmee gaat variëren. Dit is voor 6 groentetaartjes en ik heb het opgediend met een stukje vlees.

What you need:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Olijfolie
  • 200 gram broccoli
  • 200 gram prei
  • 100 gram champignons
  • Peper
  • Zout
  • Twee eetlepels boursin
  • Twee eetlepels paneermeel
  • Extra: Muffinvorm, deegroller en stoommandje

What you do:

Laat de bladerdeeg alvast ontdooien, zodat je die makkelijk kunt verwerken. Snijd de prei en broccoli in kleine stukjes en stoom deze in ongeveer 10 minuten gaar. Mijn ervaring is dat broccoli in de oven vaak wat hard blijft, daarom zorg ik dat deze van tevoren al wat zachter is. Het is beter om groente te stomen dan te koken, zodat de vitaminen en smaak behouden blijven*. Mocht je geen stoommandje hebben, kun je de broccoli even kort koken. De prei zou ik dan meebakken met de champignons. Bak ondertussen in hete olijfolie de fijngesneden champignons bruin. Rol de plakjes bladerdeeg wat uit met een deegroller en bekleed de muffinvorm ermee. Ik gebruik een silliconen muffinvorm met 6 muffinvakjes, zodat ik de vorm niet hoef in te vetten. Als je een andere vorm gebruikt, raad ik je aan om deze in te vetten. Strooi wat paneermeel op de bodem van het taartje, zodat het eventuele vocht uit de groente opgenomen kan worden. Als je dit niet gebruikt, heb je kans dat het groentetaartje aan de onderkant niet krokant wordt. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Als alle groente gebakken en gestoomd zijn, meng je dit met de boursin en breng je het op smaak met peper en zout. Doe het mengsel op de bladerdeeg en vouw de taartjes dicht. Zorg hierbij dat ze goed dichtzitten. Bak de taartjes in 30 tot 35 minuten bruin en dien direct op. Ik heb er nog wat peterselie over gestrooid, maar dat was voor de foto ;) Eet smakelijk!

*Bron: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/groente.aspx

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply