Griekse couscous

Griekse couscoussaladeStel je voor, je zit op een Grieks terras in het zonnetje met een biertje en daar komt de knappe Griekse ober een perfecte Griekse salade brengen. Hmmm (en dan heb ik het niet over de ober). Goed, een perfecte Griekse salade kan ik niet voor je maken, maar wel een die volstaat als hoofdgerecht. Een Griekse salade op traditionele wijze vind ik lekker, maar dan wel als side dish. Dus tijd om een nieuwe Griekse salade te introduceren met couscous. Het gerecht bevat meer dan 2 ons groente per persoon en is in tien minuten klaar. Dit hebben we met twee personen opgegeten. Het was best een grote portie, dus je kunt eventueel 100 gram couscous nemen of gewoon wat bewaren voor de lunch de dag erna.

What you need:

  • Een halve groene paprika
  • Een halve komkommer
  • 100 gram feta
  • 40 gram zwarte olijven
  • Een klein rood uitje
  • 2 grote tomaten
  • Een eetlepel oregano
  • 150 gram ongekookte couscous
  • Scheutje olijfolie

What you do:

Kook water in de waterkoker en laat de couscous wellen. Voeg ongeveer 100 ml water per keer toe en blijf het toevoegen totdat de couscous zacht genoeg is. Snijd ondertussen alle groente, feta en olijven in kleine blokjes en meng dit met de oregano. Doe alles in een grote kom en hussel goed. Als je het gerecht hebt opgeschept, giet er dan nog een goede scheut olijfolie overheen, eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Wouter Bierenbroodspot 24 februari 2016 at 18:03

    Ik herinnerde me vandaag hoe chill dit is – extra relaxed dat het recept gewoon online staat om even in elkaar te sodemieteren.

    Thanks binkie! X

    • Reply sophievdveldt 26 februari 2016 at 10:10

      Geniet ervan :)

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.