Granola met pecannoten

Granola met pecannotenNaast mijn standaard mueslimix van muesli, rozijnen en lijnzaad, maak ik ook wel eens deze granola met pecannoten. Dit meng ik dan als ontbijt met skyr, magere Franse kwark of Griekse yoghurt. Vaak doe ik er ook nog wat blauwe bessen doorheen. Het is natuurlijk niet zó gevarieerd, maar ik vind het toch al heel wat dat ik meerdere zuivelsoorten gebruik. Ik had altijd het idee dat granola niet heel veel verschilde qua smaak van mijn mix, maar dat had ik mis. Natuurlijk is het zoeter, omdat je honing toevoegt, maar het bakken van granen, maakt het helemaal lekker. Toevallig had ik nog wat pecannoten, die ik kon toevoegen en die zijn echt een perfecte toevoeging. Goed, genoeg geluld, hier is mijn recept voor een grote bak granola met pecannoten. Het is echt wel minder gezond dan een normale mueslimix, omdat je honing en kokosolie toevoegt, maar goed als je deze twee keer in de week eet, is daar niks mis mee lijkt mij.

What you need:

  • 300 gram havermout
  • 300 gram grove havervlokken
  • 200 gram gepelde en ongebrande pecannoten
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 125 gram vloeibare honing
  • 10 gram kaneel
  • 50 gram kokosolie
  • Eventueel: 50 tot 100 gram rozijnen
  • Extra: bakplaat en bakpapier

What you do:

Verhit de oven op 180 graden. Breek of snijd de pecannoten in kleinere stukken en meng dit met de mueslivlokken, havervlokken, lijnzaad en kaneel. Roer even goed door. Verwarm de honing en de kokosolie op een laag vuurtje, totdat het vloeibaar is. Als het vloeibaar is, giet het dan al roerend door de mueslimix. Blijf goed roeren totdat de honing en olie goed verdeeld is. Dit duurt even, maar je weet dat je het goed gedaan hebt, als de muesli een beetje aan elkaar gaat plakken. Doe het bakpapier op een bakplaat en verdeel de granola erover. Zet dit 15 minuten in de oven en hussel om de 5 minuten even goed door. Let op: niet elke oven is gelijk, houd de granola goed in de gaten, want het kan zomaar te hard gaan en dan heb je zwarte granola. Je kunt ook de temperatuur iets verlagen en de baktijd verlengen. Dit ruikt echt heerlijk, dus je zult meteen trek hebben in het ontbijt. Laat de granola goed afkoelen, haal het wel van de bakplaat af, want die blijft lang heet. Als de granola afgekoeld is, meng dan eventueel nog wat rozijnen erdoorheen en bewaar het in een luchtdichte pot of bak. Meng 2 tot 3 eetlepels granola met pecannoten met jouw favoriete yoghurt en je hebt een heerlijk ontbijt.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply