Glutenvrije brownie met rode bieten

rode bieten brownieEen vriendin van mijn moeder zat tijdelijk bij mijn ouders in huis en heeft een echte glutenallergie. Niet zo een die hip is, maar echt een waardoor ze echt niet tegen gluten kan. Een uitdaging om de net gemaakte rode bieten brownie ook voor haar eetbaar te maken. En het is gelukt, helemaal niet moeilijk, gewoon maismeel gebruiken in plaats van gewone meel. Mooi voordeel is dat je door de rode bieten minder suiker nodig hebt dan normaal. Eet smakelijk Yo!

What you need:

  • 2 gekookte bieten
  • 150 gram boter
  • 250 gram pure chocolade
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram maismeel
  • Cakevorm

What you do:

Ik neem kant en klare vacuüm verpakte bietjes, omdat ik geen zin heb om de bietjes eerst te koken. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de boter met chocolade smelten in de magnetron. Het kan ook au bain marie, maar dat duurt wat langer. Verwarm het in periodes van 1 minuut, roer dan even en blijf het verwarmen totdat de boter en chocolade volledig gesmolten zijn. Doe de bietjes ondertussen in de blender en hak deze fijn. Roer de bietjes, suiker en eieren door het chocolade/boter mengsel en roer goed, zodat alles mooi egaal bruin is. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het mengsel hierin. Verdeel het goed, zodat het ongeveer overal even dik is. Bak de brownies ongeveer 35 minuten, totdat de bovenkant terugveert als je deze indrukt. De binnenkant mag nog wat zacht zijn. Je kunt de brownie af laten koelen, maar deze is echt het lekkerst warm bij een kopje thee, dan is de binnenkant nog een beetje zacht. Invriezen gaat trouwens prima, de taart wordt alleen wat minder smeuïg dan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.