Flatbread met rozemarijn

Flatbread met rozemarijnHet is zo leuk om reacties te ontvangen op mijn site en daarnaast ook tips te krijgen voor recepten. Zo ook deze tip van Thessa, waarin ze zei dat ik dit echt moest maken, omdat het zo simpel is. Flatbread met twee ingrediënten, namelijk yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Dat wilde ik wel eens proberen, maar dan wel op mijn eigen manier. Een rondje Googlen leert dat er veel verschillende recepten zijn. Die van mij is met Skyr, zelfrijzend bakmeel, olijfolie en rozemarijn, omdat ik het wel op mijn eigen manier wilde maken. Je kunt deze in een grillpan bakken, maar ik heb het brood in de oven gebakken en afgemaakt in de grill. Ik heb namelijk geen grillpan, maar wel een tostigrill (is dat een woord?). Skyr is op dit moment mijn favoriete yoghurt, omdat het IJslands is en ik een aantal weken geleden in IJsland ben geweest. Het is een beetje een zure, hele dikke yoghurt zonder vet en met veel eiwitten. Onderstaand is voor twee flatbreads met rozemarijn. De flatbreads zelf hebben niet zoveel smaak, die wordt gegeven door de topping die je kiest. Ik heb gekozen voor zeezout en olijfolie. Zorg dat je een goede olijfolie gebruikt, hier kun je bijvoorbeeld heel lekkere halen www.olijfolien.nl .

What you need:

  • 200 gram Skyr
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Theelepel olijfolie
  • 2 theelepels rozemarijn (ik heb mijn eigen gedroogde rozemarijn gebruikt)
  • Topping: olijfolie en zeezout

What you do:

Meng de Skyr, zelfrijzend bakmeel, olijfolie en rozemarijn. Kneed dit goed, totdat je een soepel en elastisch deeg hebt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak twee evengrote bollen en rol/kneed/sla deze plat. Zorg dat je echt dunne broodjes hebt, zodat ze snel gaar worden. Vergelijk het maar een beetje met een shoarmabroodje. Bak de broodjes in 25 minuten gaar en keer ze halverwege. De baktijd vind ik echt het allerlastigst, omdat dit afhankelijk is van de dikte van je brood, de oven etc. Ga hiervoor een beetje op je kookgevoel af (excuus als je dat niet hebt) of als het brood begint te kleuren. Doe daarna de broodjes in de warme tostigrill, zodat je een mooi gegrild patroon krijgt. Dien het op met goede olijfolie en grof zeezout.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.