Dé karamelfrappuccino

KaramelfrappuccinoWaarom noem ik dit dé karamelfrappuccino? Omdat ik af en toe langs de Starbucks ga om mijn lievelings te halen: Karamelfrappuccino. Met koffie. Zonder slagroom. That’s how I like my sweet coffee. Goed, het is natuurlijk het allerslechtste wat je kunt nemen, dus maak ik zelf een gezondere variant. Het idee om deze zelf te maken, kwam door de Nespresso die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Je kunt namelijk Nespresso cupjes kopen met karamel smaak en dat is echt top. Ik bedacht dat je daar vast ook een frappuccino mee kunt maken en dat kan! Maar.. het kan ook als geen Nespresso apparaat hebt. Het duurt even voordat de koffie gaat bevriezen, dus je kunt eventueel ook gewoon een paar bakjes in de vriezer zetten, mocht je dit willen. Laat het dan even ontdooien voordat je de koffie wilt drinken.

What you need:

  • Kopje koffie of Nespresso karamelcupje
  • 150 ml melk of amandelmelk
  • Volle theelepel honing, suiker of één zoetje
  • Eventueel: Karamelsiroop

What you do:

Als je een Nespresso apparaat hebt, maak je een kopje koffie van een cupje met karamelsmaak. Als je geen Nespresso hebt, zet je gewoon een kopje koffie. Roer er een goede theelepel honing, suiker of één zoetje doorheen als de koffie warm is. Proef even of het zoet genoeg is voor je, zo niet dan kun je meer honing gebruiken. Laat dit afkoelen en zet dit afgedekt in de vriezer. Na ongeveer 2 uur begint de koffie deels te bevriezen en dan is de koffie klaar om te gebruiken. Klop de melk op de koude stand in de melkopschuimer. Als je geen melkopschuimer hebt, waarmee je melk koud kunt kloppen, kun je dit ook met een garde of keukenmixer doen. Meteen goed voor je spierballen. Giet de melk en de koffie in een glas. Als je geen Nespresso hebt, dan kun je nu de karamelsiroop toevoegen. Roer even goed door de ijskoffie en voeg dit bij de melk en geniet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Beate 16 juli 2015 at 12:44

    Lijkt mij heerlijk! Kan ik er één bestellen, alsjeblieft?

    • Reply sophievdveldt 17 juli 2015 at 14:25

      Ja :) ik heb aankomend weekend nog plek in de koffiebar. Reserveren?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.