Con amor: Culinair in Londen

Zo, ik was nog net in de dure tijd in Londen, een weekend voor het bekend worden van de Brexit. Ik ging samen met mijn vriend erheen als verlaat verjaardagskado. Als je een klein budget hebt, zou ik Londen sowieso afraden, want het is allemaal gewoon echt duur. Het fijne voor ons was dat daar ook weer vrienden wonen, die ons een paar leuke plekken hebben geadviseerd, zoals Borough market en een Koreaans eettentje in Brixton waar je voor een normale prijs kon eten. Ga je binnenkort Londen ontdekken en ben je nog op zoek naar een fijne reisgids? Ik vind die van Capitool altijd erg fijn, want daar staan duidelijke kaarten in en worden veel hotspots goed uitgelicht.

Notting hill

londenMijn vriend wilde graag naar Notting Hill, ja mede door de ultieme vrouwenfilm met Hugh Grant en Julia Roberts. Hij is namelijk gek op van dat soort kleine bookshops en moet daar dan altijd even in kijken. Goed, hij had wel gelijk, want Notting hill is echt een heerlijk wijkje in Londen. De eerste winkel die we binnenliepen, was er een met schattige jurkjes in alle kleuren, dus de eerste buit was snel binnen. Naast ontzettend leuke winkels heb je ook veel leuke eettentjes, zoals Farm Girl Cafe. Wel een beetje een café voor healthfreaks, maar daarom smaakt het eten niet minder. Ik had krabkoekjes, die waren wat simpel, maar mijn vriend had echt een lekkere club sandwich. Daarnaast is de hele setting ook gewoon de moeite waard, dus als je daar in de buurt bent, zou ik zeker langs gaan op Portobello Road.

Maison d’etre cafe

maison d'etre cafeDit cafeetje kreeg ik als tip van Maartje, die een jaar in Londen heeft gewoond en dit was echt een supertip. Overigens heeft zij een travelblog, zeker de moeite waard om even te kijken. In dit café lopen mensen gewoon binnen om te ontbijten, een hapje te eten na het sporten of gewoon om te werken. Het is zo relaxed en dat wordt mede mogelijk gemaakt door de eigenaresse. Zij is het zonnetje in het café en verwelkomt de meeste gasten met een zoen en een lach. Een teken dat ze een mooie vast klantenkring heeft opgebouwd. Het leuke is dat je niet alleen koffie, maar ook een heel ontbijt mee kunt nemen. Ideaal als je haast hebt en toch goed wilt ontbijten. Ik nam hier de Griekse yoghurt met granola en mijn vriend pancakes en beiden waren echt geweldig. Wat een mooie manier om het ontbijt net een extra touch te geven.

Kaosan Thais restaurant en Brixtonbrixton

Samen met vrienden die in Londen wonen zijn we in Brixton bij een soort foodfestival geweest. Vlakbij het metrostation Brixton is een terrein waar een flink aantal containers opgestapeld zijn. In die containers hebben zich allemaal kleine restaurantjes gevestigd. Je kunt hier ontzettend gevarieerd eten en er is voor iedereen wel wat bij. Wij aten bij een restaurantje gerookte zoete aardappel met gunpowder, labneh en krokante uien. Ik heb hier foto’s van, maar dan ziet het er echt niet lekker uit, dus ik heb de menukaart maar gefotografeerd. Daar staan heel bijzondere en verrassende combinaties op. Het nadeel van het foodfestival is dat de drank behoorlijk aan de prijs is. Mijn advies is dan ook om wat drank mee te nemen uit de supermarkt die daar vlakbij is. Na het foodfestival hebben we nog gegeten bij een Koreaan en die hadden fantastische pad thai en curry’s. Brixton is eigenlijk een beetje een vervallen wijk, maar als je de leuke plekjes weet, dan kun je je hier prima vermaken. De Koreaan heet Koasan en is voor Engelse begrippen zeker niet duur.

Kortom, een geweldig weekend Londen. Nog een aantal tips om te zien in Londen, want naast het eten, kun je natuurlijk genoeg doen. De Tower Bridge is echt de moeite waard om even in te gaan. Je hebt daar een glazen vloer en dat is best eng, maar echt heel gaaf. Het Sherlock Holmes museum wilde ik graag heen, maar die vond ik echt tegenvallen. Het is wel leuk om te zien, maar er wordt geen verhaal verteld, dus je loopt eigenlijk gewoon door een grote kijkdoos heen. Ik vond het erg leuk om even te kijken bij Buckingham Palace een heerlijke wandeling te maken door het park dat eromheen ligt. Er is eigenlijk zoveel te doen, dus eigenlijk moet ik gewoon weer terug ;)

Borough Market

Als foodie moet je bij Borough Market zijn geweest, dit is een soort van markthallen in een ontzettend mooi gebouw met allemaal leuke marktkraampjes. Je moet hier zeker voor 1 uur zijn, omdat je er daarna niet makkelijk meer doorheen komt, omdat het zo druk is. Je hebt echt allerlei kraampjes, waarvan sommige eigenlijk gewoon kleine winkeltjes zijn. Kruiden, fruit, groente, vis, vlees, you name it en ze hebben het. Wij hebben heel decadent de champagne on the go genomen, waarbij je een plastic glas krijgt met champagne waarmee je over de markt kan lopen. Daarnaast heb ik bietenpoeder gekocht, een natuurlijke kleurstof. Die ga ik binnenkort proberen, dus als je een leuk recept hebt, dan hoor ik het graag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.