Con amore: Kruiden

kruidenCon amore is koken met veel kruiden. Van mijn moeder heb ik dit mee gekregen, die heeft een kruidenla waar je u tegen zegt. Ik ben erg blij dat het anti-pakjes en zakjes in opkomst is, want niks ergers dan kruidenzakjes met te veel zout of ondefinieerbare e-nummers. Waar ik eerst nog bijvoorbeeld Indonesische rendang met een zakje kruiden maakte, doe ik dan nu heerlijk met verse kruiden. Het is niet altijd even makkelijk om de juiste kruiden bij een gerecht te vinden, maar oefening baart kunst :) Het eerste gerecht wat ik met kruiden maakte, was mama’s nasi. Die is echt niet moeilijk en ik denk eerlijk gezegd nog goedkoper met kruiden uit een potje dan met een kant en klaar zakje. Kip, rijst, groente en van elk Conimex potje een halve eetlepel, easy peasy! Natuurlijk kun je het ook met echt verse kruiden doen, maar gedroogde kruiden vind ik een prima alternatief.

De kruiden van Jonnie Boer vind ik ook echt fantastisch, zeker als je zelf niet zo goed weet welke kruiden er bijvoorbeeld in een curry moeten. Geen toegevoegde gekke ingrediënten, gewoon een potje met een goede kruidenmix. Vandaag heb ik hiervan een heerlijke curry gemaakt voor mijzelf van de groente die nog in de koelkast lagen en op moesten. Zonde om weg te gooien en vaak smaakt het heerlijk als je het samenvoegt in de wok.

In ieder geval de ingrediënten voor 1 persoon:

  • Halve avocado
  • Rood pepertje
  • Halve rode paprika
  • Halve courgette
  • Halve ui
  • Bosuitje
  • Handje broccoli
  • Halve eetlepel Jonnie Boer kruiden
  • Klein blikje kokosmelk

¡Que aproveche!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.